We hebben 15 motoren voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie, Omruilgarantie, Afleverbeurt en 40-Puntencheck

Suzuki
SV 650
Basisgegevens
Motorinhoud
Vermogen
Acceleratie (0-100 km/u)
Topsnelheid
Eigenschappen
Staat
Transmissie
Garantie & zekerheden
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Kleur
Opties
Veiligheid
Comfort
Overige filters

Suzuki SV 650 occasions en nieuwe motoren

Tweedehands Suzuki SV 650 kopen

Ben je op zoek naar een betaalbare tweedehands motor van Suzuki ? Dan is de veelzijdige Suzuki SV 650 misschien wel wat voor jou. Voorheen waren de SV 650-motoren van Suzuki zogenaamde naked bikes, maar sinds 2008 voert Suzuki deze motorfietsen ook uit mét kuipdelen. Zowel de oudere 'naked bike'-versie als de nieuwere modellen vind je bij de tweedehands motoren op Gashendel.nl. Wil je de Suzuki SV 650 graag tweedehands kopen, maar je vindt op Gashendel.nl geen Suzuki occasion die helemaal aan jouw eisen voldoet? Kijk dan rustig naar motoren uit dezelfde klasse van concurrerende merken. Als alternatief voor de Suzuki SV 650 is er bijvoorbeeld ook de KTM 690 DUKE , de Kawasaki Z 900 f de Honda CB 750.

Specificaties van de suzuki SV 650

De huidige SV650 beschikt over een krachtige V-Twin tweecilindermotor. Deze heeft een vermogen van 76 pk en een koppel van 64 Nm. Dankzij moderne technieken rijdt deze Suzuki-motorfiets verrassend zuinig: 1 liter op 26 kilometer. Dit maakt de motorfiets de meest krachtige én zuinige V-Twin in zijn klasse. Deze motor wordt bovendien jaarlijks geanalyseerd en verbeterd door Suzuki. Zo heeft het Japanse merk het motorblok door de jaren heen al meer dan 60 keer aangepast. Voor wie alleen een A2-rijbewijs heeft is de Suzuki SV650 overigens ook verkrijgbaar in een 35 kW-uitvoering. De ruggengraat van de SV 650 is het lichtgewicht frame. Dit frame is compact en licht uitgevoerd waardoor de motor gemakkelijk te manoeuvreren is. Ook is het frame zo ontworpen dat de rijder gemakkelijk zijn voeten aan de grond kan zetten. Verder beschikt de nieuwste generatie SV 650 over hoogwaardige remmen en wordt de motor standaard geleverd met een geavanceerd antiblokkeersysteem en een Easy Start System & Low RPM Assist. Al deze eigenschappen maken de motorfiets bijzonder handzaam, waardoor de motor ook gemakkelijk te gebruiken is in de drukkere steden.

Drie generaties SV 650

De eerste generatie van de Suzuki SV 650 werd geïntroduceerd in 1999. De motor had toen een erg concurrerende prijsstelling. Hij was verkrijgbaar in een naked bike uitvoering en een normale uitvoering met kuipdelen. De motor was gemakkelijk te besturen en erg sportief. De combinatie van de sterke tweecilinder motor met het lichte en compact uitgevoerde frame was erg aantrekkelijk voor zowel de beginnende als de meer ervaren motorrijders. De Amerikaanse consument wilde echter graag een sportievere versie van de SV 650. Daarom lanceerde Suzuki in 2000 de Suzuki. Deze werd niet alleen in de Verenigde Staten verkocht maar over heel de wereld. Deze motorfiets was voor sommigen echter niet genoeg. Daarom bracht Suzuki in 2001 ook nog de SV 1000 uit. Deze rappe motorfiets beschikt over een nóg sterker motorblok en is ook sportiever vormgegeven. Hierom is de SV 1000 bij uitstek geschikt voor de echte snelheidsliefhebbers.

Zonder kuipdelen

Voor 2003 werd de SV 650 door Suzuki helemaal opnieuw ontworpen. De motorfiets werd voorzien van een geheel nieuw ontwikkeld frame. Ook werden er modernere technieken toegepast en werd de uitlaat compleet opnieuw ontworpen. Deze tweede generatie SV 650 is in de loop der jaren nog meerdere malen verbeterd. In eerste instantie was deze tweede generatie alleen als naked bike leverbaar. In 2008 kon je deze snelle motor ook mét kuipdelen kopen. Vanaf dit jaar was de SV 650, ongeacht de versie, optioneel ook met een ABS leverbaar. De derde generatie SV 650 werd door Suzuki in 2017 op de markt gebracht. Ook nu had de motor een complete gedaanteverwisseling ondergaan. Deze nieuwe SV 650 motor was weer alleen gebouwd als naked bike en niet meer verkrijgbaar met kuipdelen. Dit maakte de motor nog lichter en wendbaarder. Dat maakt de motor gemakkelijker te besturen bij lage snelheden en zorgt ook voor een betere gewicht-vermogenverhouding van de motorfiets. Bovendien zorgt het ontbreken van kuipdelen voor een erg karakteristiek uiterlijk wat bij veel motorrijders in de smaak valt. Verder is de nieuwere Suzuki SV 650 uitgerust met een aantal high-techsystemen die het rijden in steden gemakkelijker en comfortabeler maken. Deze systemen maken dat de motor ook geschikt is voor beginnende motorrijders. Bovendien heeft Suzuki de krachtbron van de SV 650 nogmaals verbeterd en is de motor uitgerust met een compactere benzinetank.

Vergelijkbare motoren

Er zijn veel verschillende andere motorproducenten die ook soortgelijke motoren uit de middenklasse aanbieden. Ook qua vormgeving zijn er een aantal modellen van andere motorproducenten die op de Suzuki SV 650 lijken. Dit zijn onder andere de Honda CB 650 F, de Triumph SPEED TRIPLE , de Yamaha MT 07 en de Ducati Scrambler. Toch is deze Suzuki-motor anders dan deze motoren. De Suzuki V-twin heeft een krachtiger motor en beschikt over een aantal high-techsystemen die rijden in steden gemakkelijker maken. Bovendien is deze Suzuki-motor fiets erg voordelig geprijsd.

Populaire motoren

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
BOVAG Afleverbeurt
BOVAG 40-Puntencheck
Heldere all-in prijzen