We hebben 24 motoren voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie, Omruilgarantie, Afleverbeurt en 40-Puntencheck

Piaggio
Basisgegevens
Motorinhoud
Vermogen
Acceleratie (0-100 km/u)
Topsnelheid
Eigenschappen
Staat
Transmissie
Garantie & zekerheden
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Kleur
Opties
Veiligheid
Extra's
Overige filters

Piaggio motor occasions en nieuwe motoren

Het Italiaanse Piaggio is vooral bekend van de Vespa-scooter. Deze staat aan de basis van de huidige generatie driewielige motorscooters van dit merk. De Piaggio MP3 verscheen in 2006 en je mag er onder bepaalde voorwaarden ook met een autorijbewijs mee rijden.

Piaggio is in 1887 als scheepstimmerbedrijf opgericht door de Italiaan Rinaldo Piaggio. Al snel breidde hij zijn werkterrein uit naar treinwagons en in 1916 betrad Piaggio de luchtvaartindustrie. Na de Tweede Wereldoorlog bracht Piaggio met veel succes de Vespa -scooter op de markt. De populariteit van de scooters groeide in de jaren negentig opnieuw en Piaggio profiteerde daarvan. Precies vijftig jaar na het origineel presenteerde Piaggio een nieuwe Vespa-motorscooter. Piaggio is ook eigenaar van de motormerken Aprilia en Moto Guzzi .

Tweedehandse Piaggio motor kopen bij dealer

De Piaggio MP3 is er als 300 HPE, 350 en het topmodel 500 HPE. Door de twee voorwielen stuurt de MP3 strak en hoef je niet te vrezen dat je onderuit gaat op tramrails. Niet voor niets is de Piaggio MP3 populair in steden met slecht asfalt en richels. Bovendien hoef je bij het stoppen voor een rood verkeerslicht de voeten niet aan de grond te zetten. Hij vergrendelt zich automatisch en blijft rechtop staan. Bij wegrijden ontgrendelt hij direct en kun je hem kantelen om de bocht te nemen.

Mensen die voor 19 januari 2013 een autorijbewijs hebben gehaald hoeven niet apart weer een motorrijbewijs te halen om op een MP3 te mogen rijden.

Piaggio Group

In de loop der jaren is Piaggio uitgegroeid tot een wereldmerk. Vanaf 2001 werden enkele grote motorfietsmerken overgenomen en ontstond de Piaggio Group. Men had goed gekozen, het waren zonder uitzondering namen met een enorme historische bagage:

Piaggio grote speler in Azië

De laatste jaren is Piaggio ook op de Aziatische markten een speler van formaat aan het worden. In 2012 is daarom in Vietnam een fabriek geopend met een maximumcapaciteit van 300.000 voertuigen per jaar. In 2015 bleek dat hun plannen geen grootspraak waren; dat jaar werd gevierd dat er sinds de opening al 500.000 scooters van de productielijn gerold waren. De Piaggio Group produceert onder de naam Derbi tegenwoordig alleen sportieve 50cc motoren in de Supermotard en Enduro klasse. De merknaam Gilera wordt tegenwoordig uitsluitend gebruikt voor de Runner scooters en de Fuoco 500 IE LT motorscooter, ondanks het klinkende race-verleden. Manual Poggiali en de betreurde Marco Simoncelli werden bijvoorbeeld wereldkampioen op een Gilera racemotor. De zwaardere motorfietsen van de Piaggio Group komen bij Aprilia en vandaan. Ook deze merken hebben een prachtige reputatie, zowel op het circuit als op de weg. Bij de naam Piaggio denkt waarschijnlijk iedereen vooral aan de immens populaire klassieke Vespa scooters. In het thuisland zijn ook de Scarabeo scooters met hun grotere wielen en modernere uitstraling zeer populair. Vespa en Scarabeo vallen beiden onder de Piaggio ‘premium brands’.

Piaggio motorscooters

Als je met een autorijbewijs op een Piaggio MP3 wilt rijden en je oog valt op een mooie tweedehandse, let er dan op dat het een zogenoemde wide track-versie is. De voorwielen staan dan net iets verder uit elkaar en dan voldoet hij aan de eisen voor het berijden van een driewieler met autorijbewijs B. Piaggio levert ook diverse tweewielige motorscooters. Dat zijn de Liberty 50 en 125, de Medley 125 en Beverly 350.

Op de tweedehandse markt zijn er diverse Piaggio Vespa’s te koop. Let er wel op dat er een goede onderhoudshistorie bij is en dat de staat van onderhoud goed is. Het is verstandig om bij de dealers te kijken, omdat daar de betrouwbaarste Vespa’s zijn te vinden.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
BOVAG Afleverbeurt
BOVAG 40-Puntencheck
Heldere all-in prijzen