Motor3 min

Welk type motor past bij mij?

Ben je een sportief type? Houd je van snelheid en met de motor schuin door de bocht in de bergen? Of wil je tochtjes maken in een rustig tempo en onderweg een terrasje pakken? Of wil je met de motor naar je werk rijden, soepel door de file laveren en weer en wind trotseren? Kortom, welk type motor past jou?

Marleen Miltenburg

Marleen Miltenburg

motor
Welk type motor past bij mij?

Ben je een sportief type? Houd je van snelheid en met de motor schuin door de bocht in de bergen? Of wil je tochtjes maken in een rustig tempo en onderweg een terrasje pakken? Of wil je met de motor naar je werk rijden, soepel door de file laveren en weer en wind trotseren? Kortom, welke type motor  past jou?

Motorrijden is beleving en passie. Waar geluid, mechaniek en uiterlijk de zinnen prikkelen. Het gaat niet alleen om pure snelheid, maar ook om kwaliteit, lifestyle en stoere looks. Je zult het vast wel kennen: dat je een motor heel leuk vindt om te zien, maar twijfelt of je die moet kiezen. Feit is: je geniet het meeste als je een motor hebt die echt bij jou past. Toertochtjes maken met een supersportmotor: het kan, maar is niet comfortabel. Na een dag heb je pijnlijke polsen van het voorover leunen op het stuur. Bij een lange rit is wat meer rechtop zitten toch fijner.

Verschillende typen motoren

Bepaal voor jezelf wat je wilt met een motor om een keuze te kunnen maken uit de vele verschillende typen motoren. Vooral de zitpositie en zithouding zijn belangrijk. Als je van toeren houdt en lange ritten, kun je beter kiezen voor een motor waarop je rechtop zit. Houd je van rustig cruisen, dan is een lage wat meer achterover hellende zitpositie met de benen naar voren een prima keuze. Bij veel kilometers maken op de snelweg is voorover zitten fijner om de wind te weerstaan. Of kies voor een motor met een windscherm of kuip.

Allroad, chopper, cruiser, motorscooter, naked

Een allroad motor  is ideaal als je intens wilt genieten van hele dagen rijden, van soepel optrekken en achter elkaar van bocht naar bocht zwiepen? Plannen voor vakantie, kijk dan ook of er koffers leverbaar zijn.

Denk je bij motorrijden aan zon en flaneren langs boulevards in een rustig tempo, akoestisch begeleid door een donkerbruin uitlaatgeluid en aandacht trekkend met blinkend chroom op tank, motorblok en wielen? Dan ben je het type voor een chopper  of cruiser .

Of mijd je bij voorkeur de snelweg, wil je genieten van de omgeving en heb je eigenlijk een hekel aan regen en kou? En toch voldoende power wilt hebben om even vlot te kunnen accelereren? Dan ben je meer het type voor een wendbare naked bike .

Voor woon-werkverkeer en rijden door de stad kun je het beste kijken naar een motorscooter . Door het lage zwaartepunt is die zeer wendbaar en de automatische transmissie zorgt ervoor dat je altijd als eerste weg bent bij een verkeerslicht.

Sportmodellen

Associeer je motorrijden met een sportieve levensstijl? Kijk je vaak naar de MotoGP en geniet je ervan dat de coureurs zeer plat in de bocht liggen en fraai de bocht uit accelereren? En kun je genieten van de fraaie techniek en het op snelheid gerichte design van een motor? Dan ben jij meer het type voor een sportmodel, zoals een Supersporter  of Sports Tourer .

Bekijk ons aanbod motoren