We hebben 33 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Smart
Fortwo
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina

Smart Fortwo occasions en nieuwe Smart Fortwo

De Smart Fortwo is een van de meest iconische stadsauto’s en een van de kleinste auto’s op de markt. Zeker voor wie vooral in de stad kilometers maakt, is de Smart Fortwo een goede keuze. In 1998 komt de Smart Fortwo voor het eerst op de markt, al heet-ie dan nog Smart City-Coupé.

Het concept van de oorspronkelijke Smart Fortwo (City-Coupé) is vrij vernieuwend: 2-persoons, klein en volop mogelijkheden om de stadsauto naar eigen smaak aan te kleden. In 2000 krijgt de Smart gezelschap van een cabrioletversie, de City-Coupé Cabrio. Bijzonder aan beide Smarts zijn de vrij eenvoudig te verwisselen carrosseriepanelen, waardoor de auto een andere kleur kan krijgen. De zeer compacte afmetingen van de auto (de eerste generatie is slechts 2,5 meter lang) maken hem ideaal voor drukke steden. Een parkeerplek is al snel gevonden. De tweede generatie volgt in 2007, de auto heet dan al Smart Fortwo. De derde generatie komt in 2014 op de markt.

Tweedehandse Smart Fortwo Electric en Cabrio

Sinds de tweede generatie is de Smart Fortwo ook in een volledig elektrische uitvoering leverbaar, de Smart Fortwo Electric Drive. Sinds 2018 heten de elektrische uitvoeringen Smart Fortwo EQ. Vanzelfsprekend hebben de nieuwere Smart Fortwo-modellen een grotere actieradius, maar de oudere modellen hebben ruim voldoende bereik voor in de stad. Voor wie houdt van rijden met open dak is de Smart Fortwo al vanaf de eerste generatie (City-Coupé) ook leverbaar als Cabrio.

Smart Fortwo automaat

De eerste twee generaties Smart Fortwo zijn alleen te koop met een semi-automaat. Hierbij gaat het om een zogenaamde geautomatiseerde handbak. Het is daarbij nog steeds nodig om zelf te schakelen, maar koppelen hoeft niet meer. Een koppelingspedaal is dan ook afwezig. De derde generatie Smart Fortwo was voor het eerst leverbaar met een gewone handmatige transmissie, met optioneel een automaat.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen