We hebben 50 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Polestar
2
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina

Polestar 2 occasion en nieuwe Polestar 2

Polestar, een dochtermerk van Volvo, introduceerde in 2019 de volledig elektrisch aangedreven Polestar 2. Dit is een vrij hoog op de poten staande vijfdeurs hatchback.

Polestar was oorspronkelijk een bedrijf dat in de jaren negentig de Volvo 850 gebruikte voor autosport en daarmee deelnam aan toerwagenraces in Zweden. Pas in 2005 kreeg dat bedrijf de naam Polestar en in 2009 werd Polestar de officiële racepartner van Volvo. In 2015 werd Polestar een dochtermerk van Volvo onder de vlag van de Chinese eigenaar Geely. Sindsdien richt Polestar zich op de ontwikkeling en productie van sportieve, elektrisch aangedreven auto’s. De Polestar 2 is het eerste echte serieproductiemodel van het merk Polestar dat zich volledig op elektrische auto’s concentreert.

Polestar 2 kopen

De Polestar 2 is sinds de tweede helft van 2020 in Nederland te koop. Opvallend feitje: de standaardkleur voor de Polestar 2 is zwart. Voor de andere kleuren geldt een meerprijs. Maar ook bij de Polestar -occasions is ruime keuze uit andere tinten.

Volledig elektrische Polestar 2

De Polestar 2 is er alleen met 100% elektrische aandrijving. Er zijn drie varianten:

  • met een enkele elektromotor op de vooras, met een vermogen van 165 kW (224 pk) en een actieradius van 420 kilometer.

  • met een enkele elektromotor op de vooras, 170 kW (231 pk) vermogen en 515 kilometer actieradius.

  • met een elektromotor op de vooras, een elektromotor op de achteras, een vermogen van 300 kW (408 pk) en een actieradius van 450 kilometer. De trekkracht van elektrisch aangedreven auto’s is direct vanaf stilstand beschikbaar, vandaar de felle en krachtige acceleratie van elektrische auto’s. De Polestar 2 met één elektromotor heeft 330 Nm koppel, die met twee motoren 660 Nm.

Nieuwe Polestar 2

In Nederland zijn vier dealers – zogenoemde Polestar Spaces – gevestigd: in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven.

Belangrijk om te weten: de afgelopen tijd is de Polestar 2 teruggeroepen door de Nederlandse importeur vanwege mogelijke problemen met de omvormer, die de energie van het accupakket omzet in stroom voor de elektromotor, en de High Voltage Coolant Heater, die verantwoordelijk is voor de verwarming van het accupakket en het interieur. Controleer of die aanpassingen zijn uitgevoerd.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen