We hebben 50 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Polestar
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina

Polestar occasion en nieuwe Polestar

Polestar is een dochtermerk van Volvo dat sportieve, elektrisch aangedreven auto’s produceert. In 2019 verscheen de Polestar 2, de eerste serieproductieauto van het merk en een concurrent van de Tesla Model 3.

Polestar was oorspronkelijk een bedrijf dat in de jaren negentig de Volvo 850 gebruikte voor autosport en daarmee deelnam aan toerwagenraces in Zweden. Pas in 2005 kreeg dat bedrijf de naam Polestar en in 2009 werd Polestar de officiële racepartner van Volvo. In 2015 werd Polestar een dochtermerk van Volvo onder de vlag van de Chinese eigenaar Geely. Sindsdien richt Polestar zich op de ontwikkeling en productie van sportieve, elektrisch aangedreven auto’s.

Polestar: volledig elektrische auto

De Polestar 1 – het eerste model van Polestar – is een sportieve en uiterst krachtige plug-in hybride die in beperkte oplage gebouwd wordt. Het model oogt als een soort Volvo S90 Coupé. In 2021 komt de productie van de Polestar 1 alweer ten einde. In Nederland is een dozijn Polestars 1 op kenteken gezet, dus een occasion vinden is niet geheel onmogelijk. Vanaf 2019 produceert Polestar de volledig elektrische Polestar 2 . Dat is een hoog op de poten staande vijfdeurs hatchback met het uiterlijk van de sedan. De Polestar 2 is er in drie versies:

  • met een 165 kW (224 pk) sterke elektromotor op de vooras en een actieradius van 420 km.

  • met een 170 kW (231 pk) sterke elektromotor op de vooras en een actieradius van 515 km.

  • met een elektromotor op de vooras, een elektromotor op de achteras, een vermogen van 300 kW (408 pk) en een actieradius van 450 km.

Een elektromotor levert opmerkelijk veel trekkracht die bovendien direct vanaf stilstand beschikbaar is. Ter vergelijking: een brandstofmotor moet eerst op toeren komen om zijn maximum trekkracht te leveren. Daarom accelereert een elektrische auto vanuit stilstand veel sneller dan een vergelijkbare auto met een verbrandingsmotor. De Polestar 2 met een enkele elektromotor levert 330 Nm koppel, die met twee motoren 660 Nm.

Volvo en Polestar

Nadat Polestar in 2009 Volvo’s officiële racepartner werd, werd de divisie Polestar Performance opgericht. Die tak richtte zich op het sportiever maken van bestaande Volvo-modellen. Na de Volvo C30 Polestar – die niet verder is gekomen dan de conceptfase – verschenen de Volvo S60 en V60 Polestar, een extra sportieve uitvoering van de zakensedan en diens stationwagenvariant.

In 2015 nam Volvo zowel de Polestar Performance- divisie als de merknaam over. De rest van het bedrijf ging zelfstandig verder als Cyan Racing – eigenlijk zoals het bedrijf in de jaren negentig was begonnen. Polestar laat de racerij achter zich en richt zich voortaan op de ontwikkeling en productie van sportieve elektrische auto’s. In Nederland zijn vier dealers – zogenoemde Polestar Spaces – gevestigd: in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen