We hebben 45 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Abarth
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina

Abarth occasions en nieuwe Abarth kopen bij viaBOVAG.nl

Abarth vormt al jaren het sportieve alternatief voor Fiat. Vooral de Fiat 500 valt vaak ten prooi aan de engineers van Abarth. Met overigens alleen maar positieve gevolgen, want in een Abarth is rijplezier gegarandeerd.

Abarth is het Italiaanse merk met de welbekende schorpioen in het beeldmerk. Abarth werd in 1949 opgericht door Carlo Abarth. In 1971 nam Fiat de hele zaak over, nadat Abarth diverse successen had geboekt in de autosport, onder meer met de Fiat 600, Fiat 500 en Fiat 850. Het meest iconische en bekende model van Abarth is uiteraard de Fiat 500 Abarth. Maar ook van de Fiat 124 Spider en Fiat Punto zijn snelle Abarth-versies verschenen die zeker interessant zijn. Denk bij de Punto aan versies als de Abarth Grande Punto, Abarth Grande Punto SS en de Abarth Punto Scorpione.

Sinds 2007 timmert Abarth hard aan de weg als zelfstandig merk. De huidige eigenaar van Abarth is Stellantis, het moederbedrijf van onder meer Fiat, Alfa Romeo, Opel, Peugeot, Citroën, Chrysler, DS Automobiles, Peugeot, Jeep, Lancia en ook Maserati.

Tweedehands Abarth kopen?

Interesse in een Abarth occasion ? Dan heb je geluk, want de Abarth 500 is bijzonder populair. Er is een ruime keuze als het gaat om varianten, van een Abarth 595 tot een extra snelle Abarth 695. Vermogens lopen op tot wel 180 pk. De Abarth 695 Biposto – die bijzonder zeldzaam is - had zelfs 190 pk. Elke Abarth 500 beschikt over een 1,4-liter viercilinder turbobenzinemotor, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat. Van de Abarth 500 zijn diverse vele gelimiteerde uitvoeringen verschenen, zoals een Competizione, Turismo, Pista, Assetto Corse, Fuori en Tributo Maserati. De auto is bovendien verkrijgbaar als hatchback of als cabriolet. In dat laatste geval is de auto gebaseerd op de Fiat 500C. De dakconstructie is gelijk aan de cabrioversie van de Fiat 500. Kenmerkend voor elke Abarth is de rijke en vooral sportieve uitrusting. Kuipstoelen, hoogwaardige onderstelcomponenten en uiteraard een sportuitlaat moeten zorgen voor net wat meer rijplezier.

Elektrische Abarth 500e

De toekomst van Abarth is volledig elektrisch. De versies met een krachtige turbobenzinemotor zijn met ingang van 2023 uit het Nederlandse gamma verdwenen, waardoor je aangewezen bent op een Abarth occasion op de tweedehands markt. De eerste elektrische Abarth is al een feit. Dat is de Abarth 500e . Deze elektrische Abarth deelt zijn accutechnologie en elektromotor met modellen als de Opel Corsa-e en Peugeot e-208. Uniek aan de Abarth 500e is de opzwepende soundtrack die de auto produceert. De Italianen kunnen het verleden dus nog niet helemaal loslaten. Emotie blijft iets van onschatbare waarde voor dit Italiaanse automerk. Uiteraard is de Abarth 500e ook uitgebreid te personaliseren.

De Abarth 500e is onder meer als Scorpionissima verschenen. Dit is een limited edition die in een oplage van slechts 1.949 exemplaren is gebouwd, een verwijzing naar het jaar van oprichting van Abarth. In de toekomst verschijnen er nog meer volledig elektrische modellen van Abarth.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen