We hebben 14 motoren voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie, Omruilgarantie, Afleverbeurt en 40-Puntencheck

Husqvarna
Basisgegevens
Motorinhoud
Vermogen
Acceleratie (0-100 km/u)
Topsnelheid
Eigenschappen
Staat
Transmissie
Garantie & zekerheden
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Kleur
Opties
Overige filters

Husqvarna occasions en nieuwe motoren

Wil je een tweedehands Husqvarna motor kopen? Kende je het merk al, of wil je er eerst meer over weten? Je bent bij viaBOVAG.nl op de juiste plaats. De merknaam Husqvarna gaat al mee sinds 1689. Wat ooit begon als wapenfabriek in het Zweedse Huskvarna, groeide in de loop der jaren uit naar vreedzame producten als naaimachines, grasmaaiers en fietsen. Zoals bijna alle motorfietspioniers begon ook Husqvarna door een bescheiden motorblokje in een gewoon fietsframe te bouwen. Na die voorzichtige stapjes in 1903 is het merk uitgegroeid tot een van de iconen van de offroad-motorfietswereld. Op de website vermeld Husqvarna vol trots dat zij het oudste motorfietsmerk ter wereld zijn met ononderbroken productie.

Husqvarna gewild bij offroad-rijders

De lichte en betrouwbare Husqvarna motoren deden het goed op de weg en ernaast. In Zweden waren niet alle wegen strak en glad en daar hield de fabrikant rekening mee. In de jaren vijftig bleek een nieuwe sport het speelterrein bij uitstek van de nieuwe Husqvarna motoren. De nieuwe sport werd Moto-cross gedoopt en de rest is, zoals dat heet, geschiedenis. De sterke, lichte en onderhoudsvriendelijke Husqvarna motor was van meet af aan erg gewild bij de offroad-rijders.

Podiumplek met Husqvarna

De populariteit van de sterke eencilinders werd nog groter toen Rolf Tibblin winnaar werd van het wereldkampioenschap Motocross in 1959. Uiteraard deed hij dat op een Husqvarna motorfiets. Deze trend werd voortgezet in de jaren zestig, zeventig en tachtig. Husqvarna motoren eindigden steevast op het podium, waar ook ter wereld. Dit verklaart direct ook waarom iedereen die serieus wilde ‘crossen’ een Husqvarna motor wilde hebben. Als je mee wilde doen moest je een nieuwe of tweedehands Husqvarna motor kopen.

Overname Husqvarna

De bovenkant van de markt werd echter steeds meer bedreigd door de andere Europese en de Japanse merken. Husqvarna had geld nodig om concurrerend te kunnen blijven in de groeiende motorfietsmarkt. In 1977 werd het merk opgekocht door het veel grotere Electrolux. Dit gaf Husqvarna de benodigde financiële injectie en in 1983 konden ze trots de vernieuwende 500cc 4-takt presenteren. De kwaliteit van de Husqvarna motorfietsen werd ook in Bologna herkend en in 1987 kocht Cagiva het merk. Dit was de beroemde ‘Big Split’ voor Husqvarna: de motorfietsproductie ging naar Italië, maar de ontwikkelafdeling bleef zelfstandig in Zweden, vanaf 1988 onder de naam Husaberg. Twintig jaar later, in 2007, besloot BMW haar aandeel in off-road motorfietsen weer serieus te nemen en werd Husqvarna overgenomen om de kennis op dat gebied te vergroten. In 2013 kwam aan al dit stuivertje-wisselen een einde. Husqvarna keerde weer terug naar Zweden en werd onder Pierer Industries herenigd met Husaberg: Husqvarna was weer compleet in Zweedse handen. De klanten konden dit duidelijk ook waarderen en de verkoopcijfers van Husqvarna motorfietsen stegen tot recordhoogtes. Wie vroeger over een Husqvarna motor sprak, dacht meestal alleen aan jagen door de modder en springen over zandbulten. Wie kon zich nog herinneren dat dit niet altijd zo geweest was? Echter, in 2015 liet het merk weten dat de toekomst van de Husqvarna motor niet meer uitsluitend in het terrein zal liggen. Met de komst van de Husqvarna 701 Supermoto trok men een historische lijn naar hun revolutionaire 4-takt eencilinder uit de jaren 30. Dat men deze terugkeer naar de straat serieus neemt werd bevestigd toen in 2016 de Vitpilen 401 en Svartpilen 401 in productie werden genomen. Ook de Vitpilen 701 is inmiddels in productie en het prototype van de Swartpilen 701 is inmiddels ook aan het publiek getoond.

Tweedehands Husqvarna kopen

De komst van deze nieuwe modellen zal ook gevolgen hebben voor het aanbod van tweedehands Husqvarna motoren. Wil je een tweedehands Husqvarna motor kopen, dan doe je verstandig aan regelmatig op viaBOVAG.nl te controleren of de Husqvarna van jouw dromen al te koop staat.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
BOVAG Afleverbeurt
BOVAG 40-Puntencheck
Heldere all-in prijzen