We hebben 300 kampeervoertuigen voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie, Onderhoudsbeurt en Puntencheck

Fietsendrager
Caravan
Basisgegevens
Algemeen
Staat
Garantie & zekerheden
Opties
Comfort
Exterieur
Techniek
Veiligheid
Interieur
Pagina
  • ...

Fietsendrager voor caravan

Nederlanders zijn niet alleen enthousiast van caravans, maar ook van fietsen. Veel caravanbezitters nemen tijdens hun vakantie het liefst hun eigen, vertrouwde (elektrische) fiets mee. Met een fietsendrager voor een caravan neem je een fiets eenvoudig overal mee naartoe.

Manieren om een fiets mee te nemen

Een (elektrische) fiets met een caravan meenemen kan op verschillende manieren:

  • Fiets(en) achterop de caravan Met een fietsdrager op de achterwand staan (elektrische) fietsen achterop de caravan. Bij de montage is het belangrijk om rekening te houden met de constructie en de sterkte van de achterwand.

  • Fiets(en) op de voorkant: fietsdrager op de dissel Er zijn fietsdragers te koop waarbij (elektrische) fietsen op de dissel geplaatst kunnen worden. Dit kan wel zorgen voor een hogere kogeldruk. Een fiets meenemen op de dissel zorgt voor een stabielere wegligging dan achterop de caravan.

  • Eén fiets voorop en één fiets achterop de caravan De combinatie van de eerste twee zorgt voor een betere kogeldruk, maar met gewicht voor- en achterop de caravan wordt de gevoeligheid voor slingeren groter.

  • Fiets(en) in de caravan De beste plek om fietsen in een caravan mee te nemen is in het midden van de caravan. Een alternatief is om de fietsen op een bed te leggen, bij voorkeur voorin. Zet in beide gevallen de fiets(en) goed vast.

  • Fiets(en) op de auto Met een dakdrager op de auto wordt een caravan minder belast. Deze manier om een fiets mee te nemen is vooral geschikt voor lichtere fietsen, niet voor elektrische fietsen.

Zorg ervoor dat de fiets altijd zo licht mogelijk is: verwijder de eventuele accu, tassen en kinderzitjes. Houdt er daarnaast rekening mee dat je voor een elektrische fiets of e-bike een andere drager nodig hebt dan voor reguliere fietsen.

Voordelen fietsendrager dissel caravan en achterop caravan

Fietsen meenemen met een fietsendrager op de dissel van de caravan is een veilige en betrouwbare optie. Daarbij moet een auto wel voldoende kogeldruk aankunnen. Het is niet aan te raden om zware spullen achterin de caravan te leggen om de kogeldruk te compenseren. Een praktisch nadeel is dat de disselbak tijdens het vervoer niet makkelijk toegankelijk is. Dat nadeel is er niet wanneer de fietsen achterop de caravan geplaatst zijn, maar door het gewicht naar de achterkant te plaatsen neemt de kans op slingeren toe. Ook hier is het belangrijk om te zorgen voor een goede kogeldruk, een goede verdeling van het gewicht zorgt voor een betere wegligging en daarmee verkeersveiligheid.

  • Caravans met een fietsendrager op de dissel

  • Caravans met een fietsendrager achterop 

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Onderhoudsbeurt
BOVAG Puntencheck
Heldere all-in prijzen