We hebben 10.181 fietsen voor je gevonden

Alle tweedehands fietsen inclusief BOVAG Garantie, Omruilgarantie, Afleverbeurt en 40-Puntencheck

Stadsfiets
Ja, E-bike
Basisgegevens
Algemeen
Staat
E-Bike
Accu uitneembaar
Techniek
Remsysteem
Garantie & zekerheden
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Kleur
Pagina
  • ...

Tweedehands elektrische stadsfiets kopen bij viaBOVAG.nl

Met een elektrische stadsfiets krijg je extra ondersteuning bij het fietsen. Je kiest er zelf voor in welke mate je deze ondersteuning wilt. Handig voor wanneer je met minder moeite wilt fietsen, niet bezweet op je bestemming aan wilt komen of om lange(re) fietsritten te maken. Hiervoor beschikt de elektrische stadsfiets over een motor, een accu en een display, dat soms digitaal is. Tezamen wordt dit een e-set genoemd. Bekende merken van e-sets zijn Bosch, Shimano, Bafang en Panasonic.

Soorten e-bike aandrijving

Bij elektrische fietsen kan de motor op drie verschillende plekken zijn geplaatst. De meest voorkomende plek is de e-bike met een middenmotor . Deze zit bij een elektrische fiets bij de trapas en dit type aandrijving wordt het meest gebruikt. De ondersteuning voelt zo natuurlijk mogelijk aan. Een fiets met een middenmotor is geschikt voor dagelijks en recreatief gebruik en deze kun je ook gebruiken in heuvels en bergen. Ook zijn er elektrische fietsen met een voorwielmotor . Zoals de naam het al zegt zit deze motor in het voorwiel en trekt de fiets als het ware vooruit. E-bikes met een voorwielmotor zijn het meest geschikt voor vlak terrein. Een voorwielmotor reageert minder direct dan een middenmotor. Een achterwielmotor levert de aandrijving op het achterwiel. Hierdoor voelt dit type aandrijving natuurlijk aan. Dit type aandrijvingen worden vooral gebruikt voor krachtige toepassingen, zoals bij speed pedelecs en bij elektrische transportfietsen.

Accu op het frame, in het frame of bagagedrager bij een elektrische fiets

Accu’s voor elektrische fietsen zijn er in drie varianten, waarmee ze op verschillende posities op – of zelfs in – een fiets geplaatst kunnen worden. Een accu kan onder de achterdrager, op het frame of intube gepositioneerd zijn.

  • Accu onder een bagagedrager – Hierbij zit het gewicht achterop, waardoor het zwaartepunt van de fiets hoger komt te liggen.

  • Accu op het frame – Bij deze semi-geïntegreerde accu’s in het frame ligt het zwaartepunt in het midden van de fiets. Deze accu is voor een deel zichtbaar en makkelijk af te nemen.

  • Accu in het frame – Bij deze zogenaamde intube accu’s is de batterij weggewerkt in het frame, waardoor je bijna niet meer ziet dat het om een elektrische fiets gaat.

Bekende merken van tweedehands elektrische fietsen zijn: Batavus, Giant, Cortina, Gazelle, Sparta en Cube

Bekijk hier het assortiment van:

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
BOVAG Afleverbeurt
BOVAG 40-Puntencheck
Heldere all-in prijzen