We hebben 12.051 fietsen voor je gevonden

Alle tweedehands fietsen inclusief BOVAG Garantie, Omruilgarantie, Afleverbeurt en 40-Puntencheck

Frametype: Dames
Basisgegevens
Algemeen
Staat
E-Bike
Accu uitneembaar
Techniek
Remsysteem
Garantie & zekerheden
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Kleur
Pagina
  • ...

Tweedehands damesfiets kopen bij viaBOVAG.nl

Wanneer je op zoek bent naar een tweedehands damesfiets, dan heb je de keuze uit verschillende modellen. Sportieve damesfietsen zijn speciaal ontwikkeld om langere afstanden mee te fietsen en hebben vaak een derailleurversnelling. Stadsfietsen voor dames zijn solide en wendbaar. Vaak hebben deze een onderhoudsvrije, gesloten kettingkast. Ook kun je kiezen voor een elektrische damesfiets, waarmee je extra ondersteuning en comfort hebt. Bekijk hier het overzicht van populaire damesfietsen:

Damesfiets met lage instap biedt voordelen

Het belangrijkste kenmerk van een damesfiets is de lage instap. Hiermee hoef je je been niet over het achterrekje te zwaaien, maar kun je eenvoudig op- en afstappen door je been over het lage frame te tillen. Wil je nog makkelijker af kunnen stappen en ben je niet heel lang? Overweeg dan een damesfiets met 26 inch wielen aan te schaffen. Dit zijn heerlijk wendbare fietsen, waarbij de trapas iets dichter bij de grond zit.

Damesfiets kopen

Een damesfiets heeft een compacter frame dan een herenfiets, maar dit zegt niets over de stabiliteit van het frame. Damesfietsen hebben vaak twee schuin aflopende buizen, die ervoor zorgen dat het frame stabiel en veilig is. Soms is de geometrie van een damesfiets iets anders dan bij een herenfiets: dit merk je vooral doordat de afstand tussen het zadel en het stuur wat kleiner is.

Elektrische dames fiets

En over gemak gesproken: landelijk worden er meer elektrische damesfietsen dan herenfietsen verkocht. Omdat e-bikes vaak zwaarder zijn, kun je met een elektrische damesfiets veiliger fietsen. Moet je plots remmen en afstappen? Of vervoer je veel of grote spullen op je fietsendrager? Dan kun je met een elektrische damesfiets sneller en makkelijker afstappen. Steeds meer mannen kiezen voor het gemak van een damesfiets, waarmee ze makkelijker op- en af kunnen stappen. Bovendien zijn damesfietsen vaak in kleinere maten dan herenfietsen beschikbaar, waardoor mannen die wat kleiner zijn ook eenvoudig en veilig op- en af kunnen stappen.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
BOVAG Afleverbeurt
BOVAG 40-Puntencheck
Heldere all-in prijzen