Auto2 min

Welke parkeerapps zijn er?

Iedereen parkeert het liefst gratis. Maar je ontkomt bijna niet meer aan betalen en als dat toch moet, is een parkeerapp op je smartphone wel heel handig. Wat zijn de voordelen en welke parkeerapps zijn er zo al?

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp

auto
Welke parkeerapps zijn er?

Parkeerapp biedt gemak

Het voordeel van parkeerapps is bijvoorbeeld dat je geen parkeerautomaat hoeft te zoeken. Als je bent geregistreerd in de app, meld je je auto via de app op je smartphone aan voor de parkeerzone waarin je je auto achterlaat. Je betaalt boven op de parkeerkosten echter meestal ook voor het gebruik van de app, de transactiekosten. Afrekenen doe je aan het einde van de maand, meestal met een automatische incasso.

Met parkeerapps betaal je niet te veel

Met parkeerautomaten reken je je parkeertijd altijd af in grotere stappen – bijvoorbeeld per tien minuten. Je moet dus vooraf inschatten hoe lang je denkt te parkeren of de parkeerautomaat rondt de eindafrekening zelf af naar boven. Met een parkeerapp betaal je uitsluitend voor de tijd die je daadwerkelijk geparkeerd staat – dus van je aanmelding tot je afmelding, die moet je niet vergeten! Maar dan betaal je nooit te veel.

Gratis parkeerapp

De parkeerapp Ease2pay is de enige parkeerapp die volgens zijn aanbieder écht gratis is. Deze parkeerapp rekent namelijk ook geen transactiekosten.

Goedkope parkeerapps

Veel andere parkeerapps zijn weliswaar gratis, zoals het populaire Parkmobile, dat nu EasyPark  heet. Je betaalt geen registratiekosten, maar wel transactiekosten. Zoals Ease2pay  en TanQyou Park App , die beide zeggen de voordeligste parkeerapp van Nederland te zijn.

Handige parkeerapp

Flitsmeister  kennen we van de meldingen van snelheidscontroles, maar de app biedt ook navigatie én de mogelijkheid van betaald parkeren. Betalen kan per parkeeractie, via automatische incasso en met je creditcard. Met de On the Go! -app kun je niet alleen mobiel parkeren betalen, maar ook afrekenen als je hebt getankt.

Parkeerapp grote steden

Grote steden als Rotterdam zijn aangesloten bij de bekende parkeerapps. Een parkeerapp speciaal voor Rotterdam is Pay010, dat is gekoppeld aan de parkeerapp EasyPark . Je betaalt met iDEAL of creditcard zónder registratie- en transactiekosten. Een voordeel van EasyPark is dat die app in ruim 1.200 andere Europese steden werkt. In Amsterdam en Den Haag zijn soortgelijke parkeerapps te gebruiken.

Overzicht parkeerapps

Natuurlijk verschillen de kosten en voorwaarden per parkeerapp. Als je vaak parkeert en van je parkeerapp gebruikmaakt, dan kan een abonnement voordeliger zijn dan per transactie afzonderlijk te betalen, want met een abonnement betaal je een vast bedrag per maand. Ook het aantal steden dat bij de parkeerapp is aangesloten, is heel belangrijk voor een prettig en uitgebreid gebruik. Bedenk ook dat de mogelijkheid van een extra kenteken aan de app toevoegen, van invloed is op de prijs.

Ongetwijfeld zijn en komen er nog meer parkeerapps. Er verdwijnen ook parkeerapps. Zoek op internet en vergelijk de aanbieders die aan jouw vereisten voldoen.