Waarom zou je kiezen voor een elektrische moederfiets?

Geschreven door Marleen Miltenburg op woensdag 9 februari 2022
De leestijd is ongeveer 2 min

Een elektrische moederfiets biedt alles wat de ‘gewone’ elektrische fietsen ook hebben en daarnaast bieden ze meer ruimte en stabiliteit. Dat is handig om één of twee kinderen te vervoeren, met veel plaats voor accessoires zoals een buggy en twee ruime tassen aan de zijkanten van de bagagedrager. Wanneer je ervoor kiest om een goede moederfiets te kopen, dan kies je voor een veilige, comfortabele rit voor ouder én kind(eren). Met zo’n moederfiets, mamafiets, vaderfiets, familiefiets of gezinsfiets fiets je makkelijk en veilig overal naartoe.

Waarom zou je kiezen voor een elektrische moederfiets?

Wat is een elektrische moederfiets?

Moederfietsen hebben een solide frame, zodat dit type fiets veilig veel extra gewicht kan dragen. Hiervoor zorgen ook de sterke banden en de dikke spaken. Een ander uniek kenmerk is het verlaagde frame, met daarbij veel ruimte tussen het zadel en het brede stuur. Hierdoor kun je veilig op- en afstappen, zelfs met een kinderzitje voorop. Ook heeft een elektrische mamafiets een stevige dubbele standaard. Hiermee kun je de fiets veilig rechtop zetten, terwijl je kinderen of boodschappen op de fiets zet of ervan afhaalt. Tenslotte zorgt het stuurslot ervoor dat je voorwiel niet omklapt terwijl de fiets op de standaard staat.

Een moederfiets of een elektrische moederfiets?

Wanneer je korte afstanden fietst, dan kun je genieten van de voordelen van een stabiele en veilige moederfiets. Ga je voor meer gemak of leg je langere afstanden af? Kies dan voor een elektrische moederfiets. Het verschil tussen een moederfiets of een elektrische moederfiets zit ‘m in de trapondersteuning, waardoor je minder kracht hoeft te zetten bij het fietsen. Je fietst niet alleen makkelijker, je houdt het ook langer vol. Dat is vooral handig bij tegenwind, bij een viaduct of om makkelijker op te kunnen trekken bij een stoplicht. De ondersteuning van een motor is fijn, zeker wanneer je fiets zwaarder is geworden door het gewicht van de kinderen en de kinderzitjes. Een elektrische moederfiets is vergeleken met een (tweede) auto bovendien beter voor het milieu, goedkoper en goed voor je gezondheid.

Tip: Wil je meer dan twee kinderen vervoeren? Kies dan voor een elektrische bakfiets. Hiermee kun je tot wel vier kleine kinderen veilig meenemen.

Populaire merken van elektrische moederfietsen

Veel fietsmerken bieden elektrische moederfietsen. Wat voor jou de beste elektrische moederfiets is, ligt aan jouw wensen en eisen. Welke afstanden ga je ermee fietsen, hoe zwaar wil je de e-bike gaan beladen, wat is je budget en hoeveel accessoires wil je gebruiken op een elektrische moederfiets? Binnen de categorie moederfietsen is veel keuze, omdat de verschillende merken vaak verschillende opties aanbieden voor de zithouding, afmontage en de accessoires. Bekijk hier het aanbod van populaire nieuwe of tweedehands elektrische moederfietsen:

Marleen Miltenburg

Marleen Miltenburg is Online Marketeer bij viaBOVAG.nl.

Marleen ondersteunt de online marketing van viaBOVAG.nl. Zij is enthousiast, gedreven en leergierig.