Vakantiegeld; waar geef jij het aan uit?

Geschreven door Marleen Miltenburg op dinsdag 24 mei 2022
Dit artikel is op 08-08-2022 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 2 min

Deze maand krijgen we weer vakantiegeld. Vakantiegeld is eigenlijk een klein spaarpotje wat je werkgever elke maand voor jou heeft gereserveerd. Heb je al bedacht waar je jouw vakantiegeld aan uit wil geven? Wanneer je niet op vakantie gaat dit jaar of een deel van je vakantiegeld overhoudt kun je jouw vakantiegeld ook anders besteden. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad of overkapping in de tuin, de aankoop van een boot, een nieuwe camper/caravan of een auto.

vakantiegeld auto kopen

Vakantiegeld is in het leven geroepen om werknemers te laten sparen voor een vakantie. Door deze bonus is het voor meer mensen mogelijk om op vakantie te gaan. Tegenwoordig geeft niet iedereen zijn vakantiegeld uit aan een vakantie. Het is aan jou om te bepalen waar je je vakantiegeld aan wilt uitgeven.

Als je recht hebt op vakantiegeld dan is dit minimaal 8% van je brutojaarsalaris. De officiële term voor vakantiegeld is vakantiebijslag. Je werkgever betaalt een keer in het jaar het opgebouwde vakantiegeld uit. Dit is vaak in mei of juni. Vakantiegeld wordt vaak uitgegeven aan een investering waarbij relatief grote bedragen gemoeid zijn. Vakantiegeld kan voor veel mensen net even dat steuntje in de rug zijn om een auto te kopen of onderhoud aan je huis te realiseren. Wat ben jij van plan met je vakantiegeld?

Op vakantie

Het vakantiegeld is in het leven geroepen om je vakantie van te betalen, maar uiteraard staat het je vrij om dit te besteden zoals jij wilt.

Een (nieuwe) auto kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe of andere auto? Dan kan vakantiegeld een mooi steuntje in de rug zijn in de zoektocht. Bedenk voordat je op zoek gaat naar een nieuwe auto goed wat je budget is en wat voor auto je ongeveer zoekt. Kom je er niet uit? Plan dan eens een gratis telefonische afspraak in met een Keuzecoach van viaBOVAG.nl; zij helpen je graag op weg.

Een camper of caravan kopen

Kamperen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en daarmee is de interesse in een camper, caravan of vouwwagen ook flink gestegen. Een kampeervoertuig is een mooie investering als je houdt van kamperen en je er graag op uit trekt. Zo besteed je je vakantiegeld indirect toch aan een vakantie en kan je weg wanneer je wilt.

Sparen

Je kan er uiteraard ook voor kiezen om je vakantiegeld op je spaarrekening te zetten om een buffer op te bouwen of om te sparen voor een grote uitgave later in het jaar.

Marleen Miltenburg

Marleen Miltenburg is Online Marketeer bij viaBOVAG.nl.

Marleen ondersteunt de online marketing van viaBOVAG.nl. Zij is enthousiast, gedreven en leergierig.