Tips bij het kopen van een occasion

Geschreven door Robert Veltkamp op woensdag 24 april 2019
Dit artikel is op 10-03-2021 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 2 min

Ben je van plan om een occasion te kopen? Dan ga je natuurlijk niet over een nacht ijs. Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands auto? Met deze tips helpen wij je op weg bij het kopen van een occasion.

Tips voor het kopen van een occasion

Welke occasion wil je kopen?

Heb je al een idee welk merk en model tweedehands auto je wilt kopen? Of heb je nog geen idee? Maak dan een wensenlijst. Zet voor jezelf op een rij waarvoor je de auto wilt gaan gebruiken. Denk aan ruimte (gezinsauto), instaphoogte, brandstofverbruik, veiligheidsvoorzieningen. Let ook op of je voldoende beenruimte en zicht hebt.

Waar wil je een occasion gaan kopen?

Als je een tweedehands auto gaat kopen, wil je zekerheid. En voorkomen dat je een kat in de zak koopt. Ga daarom altijd naar een erkend BOVAG-autobedrijf. Op viaBOVAG.nl vind je alleen maar betrouwbare occasions van BOVAG-autobedrijven, voorzien van BOVAG Garantie en BOVAG Omruilgarantie. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Maak een proefrit in een occasion

Heb je een leuke occasion op het oog? Maak dan eerst een proefrit om een goede indruk te krijgen van de tweedehands auto. Probeer verschillende soorten wegdek uit.

Bekijk het aanbod

Bereken de autokosten

Aan de hand van het kenteken, maar ook op basis van het merk en model occasion, kun je voor jouw eigen situatie de autokosten voor je tweedehands auto berekenen. Zo heb je alvast een richtlijn als je op zoek gaat naar een occasion.

Controleer vooraf de tellerstand

Sta je op het punt een occasion te kopen? Check dan wel eerst van tevoren de tellerstand. Vraag het BOVAG-autobedrijf om een tellerrapport. Zo weet je zeker dat een vorige eigenaar niet geknoeid heeft met de tellerstand. In het tellerrapport staan alle geregistreerde tellerstanden. Bij het RDW kun je zelf ook een tellerrapport opvragen.

Omruilgarantie op occasions

Net een tweedehands auto gekocht op viaBOVAG.nl? Maar is de occasion die je uitkoos niet helemaal wat je ervan verwacht had? Geen probleem.
Op alle occasions op viaBOVAG.nl zit BOVAG Omruilgarantie. Zo weet je zeker dat je nooit een verkeerde keus maakt. Lever je de auto binnen 14 dagen, 750 kilometer en in dezelfde staat als waarin hij je is geleverd in, dan biedt het autobedrijf je binnen acht weken een alternatieve occasion aan. Kies je voor een duurdere auto? Dan betaal je het verschil bij. Zo weet je zeker dat je van je aankoop kunt genieten.

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp is Manager Online Marketing bij viaBOVAG.nl

Robert is verantwoordelijk voor de online marketing van viaBOVAG.nl en draagt zorg voor het online uitbouwen van het merk viaBOVAG.nl. Hij is ondernemend, houdt van data en heeft een passie voor auto's.

Robert Veltkamp