Moet ik een nieuwe of een tweedehandsauto kopen?

Geschreven door Robert Veltkamp op woensdag 24 april 2019
Dit artikel is op 24-05-2022 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 2 min

Moet ik een nieuwe of een tweedehandsauto kopen? Wie stelt zichzelf niet de vraag tijdens de zoektocht naar een andere auto. Beide opties hebben voor- en nadelen. In dit blogartikel lees je alles over het kopen van een nieuwe en van een tweedehandsauto.

Moet ik een nieuwe of tweedehandse auto kopen

Waarom kies je een nieuwe auto?

Het kopen van een nieuwe auto is een waar feestje. Je verzamelt brochures, struint internet af naar nog meer informatie, maakt een proefrit en zet na veel nadenken je handtekening onder de koopovereenkomst. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe auto heb je alle opties tegen elkaar afgewogen en heb je uiteindelijk het uitverkoren model naar eigen smaak samengesteld. Na de proefrit onderhandel je over een mooie prijs en uiteindelijk zet je je handtekening onder het koopcontract.

De feestelijke dag waarop je je nieuwe auto ophaalt en de eerste, frisse kilometers aflegt, zijn voor veel mensen een belangrijke reden om voor een nieuwe auto in plaats van een gebruikte te kiezen. Toch zijn er ook nadelen aan het kopen van een nieuwe auto.

Nadelen nieuwe auto

Wanneer je niet kiest voor een auto uit voorraad, moet je rekening houden met een langere levertijd. Dat kunnen soms enkele maanden zijn en in het ergste geval wacht je een half jaar of langer op je nieuwe auto. Houd er ook rekening mee dat de afschrijving op een nieuwe auto het eerste jaar aanmerkelijk hoger is dan die op een gebruikt exemplaar.

Talloze occasions op viaBOVAG.nl

Houd je liever die afschrijving in je zak? Dan loont het om te kijken naar een gebruikt exemplaar. Op viaBOVAG.nl staan talloze gebruikte auto’s te wachten op een nieuwe eigenaar. Je moet soms even zoeken, maar uiteindelijk vind je beslist het exemplaar dat bij jou past. Houd wel rekening met een aantal punten tijdens de zoektocht naar een tweedehandsauto.

Snel op weg

Bedenk goed welke modellen, opties en motoren je aanspreken. Lees je goed in en vergelijk als het kan meerdere exemplaren binnen jouw budget. Let goed op de staat van onderhoud van de auto en of hij met BOVAG-garantie wordt afgeleverd. Overigens zijn alle occasions die op viaBOVAG.nl worden aangeboden, voorzien van garantie. Houd er ook rekening mee dat je misschien niet zoveel korting krijgt als bij aankoop van een nieuwe auto. Heb je het exemplaar van jouw dromen gevonden? Dan kun je vaak binnen enkele dagen de weg op met jouw nieuwe tweedehands auto.

Zowel het kopen van een nieuwe als het kopen van een tweedehandsauto heeft dus voor- en nadelen. Maar maak sowieso een proefrit voordat je een auto koopt. Wil je meer weten over de ideale gezinsauto of stoere SUV’s? Lees dan onze andere blogartikelen.

Bekijk het aanbod

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp is Manager Online Marketing bij viaBOVAG.nl

Robert is verantwoordelijk voor de online marketing van viaBOVAG.nl en draagt zorg voor het online uitbouwen van het merk viaBOVAG.nl. Hij is ondernemend, houdt van data en heeft een passie voor auto's.

LinkedIn foto Robert Veltkamp