Met de auto op vakantie? Dit mag je niet vergeten!

Geschreven door Robert Veltkamp op vrijdag 5 juli 2019
Dit artikel is op 07-02-2022 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 2 min

Ga je met de auto op vakantie? Dan mag je een aantal essentiële zaken niet vergeten. In dit blog lees je hoe je je goed voorbereidt.

Onderhoudscheck voor vakantie

Ga je in de zomer op vakantie? Niet alleen jij, maar ook jouw auto krijgt het een stuk warmer dan thuis. En je gaat waarschijnlijk met een zware belading een lange afstand rijden. Controleer vooraf dus de koelvloeistof en andere vloeistoffen, en niet te vergeten de banden: conditie, spanning én profiel. Laat bij een BOVAG-garage de auto vakkundig controleren op gebreken. Met extra aandacht voor de airconditioning. Zo kom je tijdens je reis niet voor onaangename verrassingen te staan.

Auto kamperen bos

Verzekeringscheck voor vakantie

Is je auto in het buitenland verzekerd? Controleer je groene kaart, want daar staat precies op in welke landen je wel en niet verzekerd bent. Sluit desnoods een aanvullende reisverzekering af. Controleer ook of je in het buitenland recht hebt op pechhulp. Via je BOVAG-bedrijf kun je eenvoudig een autoverzekering en pechhulp afsluiten.

Bepakt en bezakt

Het is bijzonder vervelend als je op je vakantiebestemming erachter komt dat je spullen vergeten hebt. Maak vooraf een lijst met artikelen die je moet meenemen. Geen tijd om een paklijst te maken? Op internet zijn genoeg exemplaren te vinden.

Auto bepakt

Zwarte Zaterdag

Voorkom dat je onnodig lang in een voorspelbare file komt te staan en controleer wanneer de spreekwoordelijke ‘Zwarte Zaterdagen worden voorspeld. Vertrek als het kan op een doordeweekse dag.

Vignetten in Duitsland

Ga je tijdens je vakantie naar of door Duitsland? Dan moet mogelijk je een milieusticker aanschaffen. In veel Duitse steden is een zogenoemde Umweltzone van kracht. Die milieuzones mag je alleen betreden als je de juiste milieusticker op de voorruit hebt geplakt. Let op: de vignetten worden ‘op kenteken’ verkocht. Schaf dus tijdig zo’n milieusticker aan.

Alcoholtest in Frankrijk

Reis je door België, Italië en/of Spanje? Dan moet je sowieso een gevarendriehoek, veiligheidshesjes, een brandblusser en een EHBO-koffer mee te nemen. In Frankrijk moet er verplicht een alcoholtest aanwezig zijn. Die kun je voor vertrek al in Nederland aanschaffen. In veel Europese landen zijn tolwegen. Zorg dus dat je voldoende contant geld, een creditcard of een tolbadge meeneemt.

Op zoek naar een aantrekkelijke occasion voor de vakantie? Bekijk het actuele aanbod auto's.

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp is Manager Online Marketing bij viaBOVAG.nl

Robert is verantwoordelijk voor de online marketing van viaBOVAG.nl en draagt zorg voor het online uitbouwen van het merk viaBOVAG.nl. Hij is ondernemend, houdt van data en heeft een passie voor auto's.

LinkedIn foto Robert Veltkamp