Lees hier alles over elektrische transportfietsen en cargobikes

Geschreven door Marleen Miltenburg op maandag 9 augustus 2021
Dit artikel is op 17-11-2021 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 3 min

Met een elektrische cargobike of een transportfiets vervoer je eenvoudig vracht, huisdieren of kinderen. Welke soorten zijn er? Lees er alles over.

elektrische transportfiets

Met een transportfiets vervoer je heel eenvoudig zware lasten, kinderen of volumegoederen. Zo’n cargobike fietst namelijk heel licht en makkelijk, zeker wanneer deze elektrische ondersteuning heeft. Een elektrische transportfiets is dan ook het ideale alternatief om comfortabel in een drukke stad vracht of personen te vervoeren. Met een cargobike vervoer je zware of grote goederen, met een bakfiets breng je kinderen veilig naar school. \

Elektrische transportfiets

Steeds meer bedrijven maken gebruik van elektrische fietsen voor het transport van goederen. Denk aan pakjes- en bezorgdiensten, koeriers, pizzabezorgers en zelfs klusbedrijven. Deze cargobikes zijn er in verschillende uitvoeringen, waardoor er altijd wel een cargobike is die aansluit bij jouw wensen en type gebruik. De voordelen van een elektrische cargobike zijn dat je geen CO2-uitstoot hebt, de motor stil is, je comfortabel fietst en zeer wendbaar bent, ook bij lastig te bereiken plekken in een stad.

Fiets transporter

Vergeet de oude bakfiets van de bakker. De moderne elektrische bakfiets lijkt in niets meer op de eerste versies. Allereerst is er de elektrische aandrijving, waardoor je fluitend de hond, kinderen of boodschappen vervoert. Bovendien is je actieradius veel groter, terwijl je muisstil en op een milieuvriendelijke manier onderweg bent. De bak van zo’n transporter is tegenwoordig vaak van kunststof, waardoor je je vracht veilig vervoert. Daarbij heb je de keuze uit ruime of compacte modellen en kun je kiezen uit een ruim aanbod aan accessoires, zoals extra zitplaatsen, een overkapping tegen de regen of de zon, een Maxi-Cosi drager of een babyschaal of een extra hoes.

Bekijk het aanbod bakfietsen

Transport voordrager fiets

Wil je kleine goederen met de fiets vervoeren? Dan kun je kiezen voor een transportfiets met een solide voordrager. Hierop kun je een krat of een mand laten monteren, waardoor je eenvoudig goederen of tassen kunt vervoeren, terwijl je daar zicht op houdt. Met een elektrische transportfiets profiteer je van comfortabele trapondersteuning, waarbij je actieradius een stuk groter wordt. Elektrische transportfietsen en elektrische cargobikes maken vaak gebruik van achterwielaandrijving of een middenmotor, beide geven een natuurlijke en stabiele ondersteuning tijdens het fietsen.

Elektrische bakfiets nieuw of tweedehands

Bij bakfietsen kun je kiezen voor modellen met twee of met drie wielen. Beide soorten hebben ieder hun specifieke voor- en nadelen. Een elektrische bakfiets met twee wielen fietst licht en soepel en is erg wendbaar, ook vanwege de kleine draaicirkel. Je kunt het sturen vergelijken met een gewone fiets. Een nadeel is dat je bij het stallen rekening moet houden met een vlakke ondergrond, zodat je de bakfiets veilig op de standaard kunt zetten. Vaak biedt een elektrische bakfiets met twee wielen minder bagageruimte en is deze langer dan een elektrische bakfiets met drie wielen. Het voordeel van drie wielen is dat de bak vaak meer ruimte biedt en deze eenvoudiger stabieler is te parkeren. Ook kun je op de fiets blijven zitten bij een stoplicht. Hou er wel rekening mee dat je minder wendbaar bent en dat je meer ruimte nodig hebt op het fietspad. Elektrische bakfietsen kun je nieuw of tweedehands kopen.

Aanbod elektrische bakfietsen

Marleen Miltenburg

Marleen Miltenburg is Online Marketeer bij viaBOVAG.nl.

Marleen ondersteunt de online marketing van viaBOVAG.nl. Zij is enthousiast, gedreven en leergierig.