Kampeervoertuig2 min

Kamperen in Nederland: waar kun je uit kiezen?

Met kamperen ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid. Ga je in Nederland kamperen, dan heb je de keuze uit heel veel verschillende mogelijkheden. Van zelfvoorzienend tot een luxe kampeerplek die van alle gemakken voorzien is. In dit artikel zetten we de mogelijkheden van kamperen in Nederland voor je op een rij.

Marleen Miltenburg

Marleen Miltenburg

kamperen
Kamperen in Nederland: waar kun je uit kiezen?

In Nederland mag je overal kamperen, behalve wildkamperen. De belangrijkste reden is dat ons land redelijk dichtbevolkt is en dat er voldoende aanbod en variëteit is aan kampeermogelijkheden. Want in ons land heb je volop verschillende mogelijkheden om te kamperen. Voor iedere kampeerwens is namelijk wel een geschikte kampeerplek te vinden.

Een camping 

In Nederland heb je de keuze uit bijna tienduizend verschillende campings. Grote kans dat jouw ideale kampeergelegenheid hiertussen zit. Vaak zijn Nederlandse campings veilig en schoon. Welke omgeving je kiest, welke voorzieningen er moeten zijn en hoeveel privacy je wenst: dat laten we natuurlijk graag aan jou over.

Glamping 

Ga je voor een vakantie met alle mogelijke luxe? Kies dan voor een glamping in Nederland. Een koelkast, boxspring bed, Wifi en zelfs een vaatwasser zorgen voor een kampeervakantie met alle luxe die je maar kunt vinden.

Kamperen in het bos 

Wil je de geur van hars en dennennaalden ruiken? Het ruisen van bomen horen? Of de geluiden van de dieren in het bos herkennen? Wanneer je in een bos kampeert, dan prikkel je al je zintuigen. Ervaar het ritme van de natuur op een natuurkampeerterrein, een camping in het bos of kies voor een groepsterrein.

Kamperen bij de boer 

Weg van de drukte, maar toch het comfort van een camping? Wanneer je gaat kamperen bij de boer dan kies je voor een kleinschalige camping met alle basisfaciliteiten. Bovendien kun je vaak meekijken en vaak zelfs meehelpen met de werkzaamheden op de boerderij.

Kamperen op een park 

De rust en privacy van een eigen kampeerplek in combinatie met de faciliteiten en de voorzieningen van een vakantiepark. Dat is de ideale kampeervorm voor gezinnen met kinderen of wanneer je wel de vrijheid van kamperen wilt ervaren, maar tegelijkertijd de gemakken van een vakantiepark dichtbij wilt hebben.

Zelfvoorzienend kamperen 

De makkelijkste manier om zelfvoorzienend te kamperen is om je kampeermiddel op een kampeerplek met privé sanitair neer te zetten. Heeft jouw kampeermiddel eigen sanitair? Dan worden de kampeermogelijkheden nog groter. Zoals gezegd is wildkamperen in Nederland verboden, maar je kunt wel legaal kamperen bij een particulier, op een natuurkampeerterrein of bij een boer zonder camping.

Bijzondere kampeeraccommodaties 

Wil je eens wat anders dan een caravan of een tent? Steeds meer campings bieden unieke kampeermogelijkheden. Wat denk je bijvoorbeeld van een Balitent, een Forest Cabin, een yurt, een boomhut, een safaritent, een pipowagen of zelfs in een vliegtuig? Een spraakmakende en unieke belevenis!

Op zoek naar een eigen kampeermiddel? Wil je op pad gaan met een eigen caravan, camper of vouwwagen?

Bekijk ons kampeeraanbod