Elektrische fiets kopen; alle tips en tricks

Geschreven door Marleen Miltenburg op dinsdag 26 januari 2021
Dit artikel is op 23-11-2022 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 3 min

Interesse in een elektrische fiets? Lees hier alles het kopen van een elektrische fiets

Elektrische fiets kopen

Ben jij op zoek naar een elektrische fiets? Dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden.

Type elektrische fiets

De populariteit van elektrische fietsen is de laatste jaren enorm gestegen. Tegenwoordig is er een breed scala aan elektrische fietsen verkrijgbaar voor bijna alle fietstypes. Zo heb je naast de reguliere elektrische stadsfietsen ook elektrische bakfietsen, elektrische ligfietsen en elektrische vouwfietsen. Het voordeel van een elektrische fiets is dat je sneller en met minder inspanning op jouw eindbestemming bent. Om erachter te komen welke type fiets het beste bij jou past moet je je een aantal dingen afvragen:

  • Ga je de fiets voornamelijk recreatief gebruiken voor bijvoorbeeld dagtochten? Dan is een goede zithouding belangrijk. Denk dan aan een elektrische stadsfiets zodat je goed om je heen kunt kijken

  • Wil je kinderen of veel spullen mee kunnen nemen? Dan zou een elektrische bakfiets voor jou ideaal zijn.

  • Supersnel van A naar B? Een speed pedelec brengt je in een mum van tijd overal heen. Besef wel dat je, vanwege de snelheid van de fiets, een brommerrijbewijs nodig hebt. De fiets heeft namelijk een geel kentekenplaatje en moet aan dezelfde regels voldoen als een bromfiets.

Budget

Elektrische fietsen zijn verkrijgbaar voor verschillende budgetten. Zo koop je bij viaBOVAG.nl een tweedehands elektrische fiets vanaf €500,- euro, maar zijn er ook fietsen te koop die meer dan €10.000,- kosten. Daarom is het belangrijk om van te voren goed te bedenken wat jouw budget is en wat je wil uitgeven aan jouw nieuwe fiets.

Nieuwe of tweedehandse elektrische fiets

Door het grote aanbod elektrische fietsen en de grote markt die hiervoor is worden er steeds meer tweedehandse elektrische fietsen aangeboden. Op viaBOVAG.nl hebben alle (elektrische) fietsen standaard:

Door deze zekerheden ga je zeker en veilig op pad met jouw nieuwe fiets, of deze nou tweedehands of nieuw is.

Plaats van de motor

Bij elektrische fietsen zijn er 3 mogelijkheden wat betreft de plaatsing van de motor. De meest voorkomende plek is de elektrische fiets met een middenmotor. Deze zit bij een elektrische fiets bij de trapas en dit type aandrijving wordt het meest gebruikt. Door deze plaatsing voelt de ondersteuning zo natuurlijk mogelijk aan. Een elektrische fiets met middenmotor is geschikt voor dagelijks en recreatief gebruik, maar kun je ook zeker gebruiken als je in de bergen of heuvels gaat fietsen.

Naast de elektrische fietsen met een middenmotor zijn er ook elektrische fietsen met voorwielmotor. Deze motor is bevestigt bij het voorwiel en trekt de fiets als het ware vooruit. Deze elektrische fietsen zijn vooral geschikt voor vlakke terreinen. Als laatste kun je ook kiezen voor een elektrische fiets met een achterwielmotor. Dit type motor wordt vooral gebruikt bij krachtige elektrische fietsen zoals speed pedelecs en elektrische transportfietsen. Op viaBOVAG.nl vind je de fiets die bij jou past!

Bekijk het aanbod fietsen

Marleen Miltenburg

Marleen Miltenburg is Online Marketeer bij viaBOVAG.nl.

Marleen ondersteunt de online marketing van viaBOVAG.nl. Zij is enthousiast, gedreven en leergierig.