We hebben 103.046 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Personenwagen
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Personenwagen - nieuw en occasions

Een personenwagen is een motorvoertuig dat bedoeld is voor het vervoer van mensen. Hierbij zit iemand achter het stuurwiel die de personenwagen bestuurt. Een personenwagen is er in vele gedaanten. Veelvoorkomende voorbeelden zijn de hatchback, sedan, stationwagen, MPV en SUV.

Een personenwagen wordt bijna altijd aangedreven door een verbrandingsmotor. Die loopt op benzine of diesel , maar ook autogas/lpg (liguefied petroleum gas) en aardgas komen voor. Hybride aandrijving is ook mogelijk, zoals een combinatie van een benzine- en een elektromotor. En ook volledig elektrisch kan. Hierbij is geen sprake meer van een verbrandingsmotor.

De eerste personenwagen met een benzinemotor is van Mercedes-Benz en komt uit 1885. De motor van een personenwagen ligt in bijna alle gevallen voorin, maar er zijn personenwagens met de motor achterin, zoals de oorspronkelijke Volkswagen Kever, Porsche 911 en derde generatie Renault Twingo. Onder een personenwagen zitten nagenoeg altijd vier wielen, maar ook hier zijn er uitzonderingen. Een voorbeeld is de Britse Reliant Robin uit de jaren 70. Populaire personenwagen uitvoeringen zijn de:

Op viaBOVAG.nl kun je heel gemakkelijk het type personenwagen selecteren dat je zoekt. In de meeste personenwagens passen vier of zelfs meer inzittenden, tot aan zeven personen toe, inclusief de bestuurder. Maar ook een 2-zits cabriolet is een personenwagen.

Tweedehandse personenauto kopen

Een tweedehandse personenauto kopen? Op viaBOVAG.nl vind je een tweedehandse personenauto in vele vormen en maten. Van een sportieve 2-zits cabriolet zoals de BMW Z4 en Mazda MX-5 tot een veelzijdige 7-zits MPV zoals de Ford Galaxy en Renault Espace . Is de tweedehandse personenauto toch niet helemaal wat je ervan verwacht had? Dan kan je hem eenmalig binnen 14 dagen en maximaal 750 kilometer inruilen voor een andere tweedehandse personenauto (lees de gebruiksregels omruilgarantie ).

Populaire personenauto's: Fiat Doblo, Citroën Berlingo, Opel Combo

Populaire personenauto’s zijn de BMW 1 Serie, Ford Focus, Opel Astra en Volkswagen Golf. Maar denk ook eens aan de populaire personenauto’s Fiat Doblo, Citroën Berlingo en Opel Combo. Deze zijn gebaseerd op de gelijknamige bedrijfswagens van Fiat , Citroën en Opel . Ze bieden veel bagageruimte en plek voor vijf inzittenden. Populaire personenauto's zijn:

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen