We hebben 270 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Personenbus
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Personenbus kopen – nieuw en occasions

Een personenbus is een motorvoertuig dat bedoeld is voor het vervoer van mensen. Een personenbus is in bijna alle gevallen gebaseerd op een bestelbus van hetzelfde automerk en type. Een personenbus biedt meestal plaats aan maximaal negen inzittenden, inclusief de bestuurder.

Een personenbus is vaak uitgerust met drie zitrijen. Als elke zitrij drie zitplaatsen bevat, is er plek voor negen inzittenden. De eerste zitrij kan ook alleen uit een bestuurders- en passagiersstoel bestaan. Op die manier is er een zitplaats voor maximaal acht personen, inclusief de bestuurder. Een personenbus is over het algemeen uitgerust met twee portieren aan de voorkant, een schuifdeur aan iedere kant van de bus zodat je extra gemakkelijk kunt instappen en een grote achterklep. Vaak zijn de stoelen uitneembaar of in ieder geval weg te klappen zodat je als het ware een bedrijfsauto overhoudt.

Heel flexibel dus, zo’n personenbus. De achterste zitplaatsen zijn geschikt voor volwassenen; het is hier ruimer dan op de achterste zitplaatsen van een 7-persoons MPV (Multi Purpose Vehicle).

Tweedehandse personenbus kopen met 5, 6, 7, 8 of 9 zitplaatsen

Op viaBOVAG.nl kun je een tweedehandse personenbus kopen. Een voorbeeld van zo’n personenbus is de Ford Tourneo Custom. Die personenbus is gebaseerd op de bedrijfswagen Ford Transit Custom. Een ander voorbeeld is de Volkswagen Transporter Kombi die als basis de bedrijfswagen Volkswagen Transporter heeft. Een personenbus is in de meeste gevallen uitgerust met een dieselmotor. Wil je een tweedehandse personenbus kopen met benzinemotor, ook dan kun je terecht op viaBOVAG.nl. Een automaat behoort tot de mogelijkheden.

Personenbus met aantal zitplaatsen:

Populaire merken: Mercedes Vito, Citroën Jumper, Opel Vivaro en Ford Transit

Wie een tweedehandse personenbus wil kopen, kan bij veel merken terecht. Een populaire personenbus is de Mercedes Viano – op basis van de bedrijfswagen Mercedes Vito. Tegenwoordig gaat de personenbus van de Mercedes Vito als V-Klasse door het leven. De Mercedes V-Klasse is desgewenst een heel luxe personenbus met lederen stoelbekleding, separate stoelen voor maximaal zes personen en een uitgebreid multimediasysteem. Een personenbus hoeft allang niet meer karig uitgerust te zijn. Populaire modellen van een personenbus zijn de:

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen