We hebben 4 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Rolls-Royce
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort

Rolls-Royce-occasion en nieuwe Rolls-Royce

Een auto koop je niet zomaar, net zomin als een huis. En een Rolls-Royce , nieuw of gebruikt, is nauwelijks een kleinere aankoop dan een huis. Ga dus goed voorbereid op pad als je een gebruikte Rolls-Royce Cullinan, Phantom , Ghost , Wraith of Dawn zoekt.

Rolls-Royce is bij uitstek een prestigemerk. De oprichters Charles Rolls en Henry Royce wilden de beste auto ter wereld bouwen en dat deden ze dan ook, in de vorm van de Silver Ghost. Het merk bouwde een zeer solide reputatie op en rekent tot zijn klantenkring onder meer koningshuizen en andere hoogwaardigheidsbekleders. Vandaag de dag zijn de auto’s van Rolls-Royce nog altijd van exceptionele kwaliteit en voorzien van extreme luxe. Sinds 2003 is BMW de eigenaar van Rolls-Royce, wat beslist ten goede is gekomen aan de kwaliteit van de auto’s, die in de jaren zeventig en tachtig ondanks alle luxe toch wel wat achteruit was gegaan.

Rolls-Royce Cullinan en Phantom

De Rolls-Royce Cullinan en de Rolls-Royce Phantom zijn de topmodellen in het aanbod. De Cullinan is een vijfdeurs SUV en verscheen in 2018 op de markt. De Phantom is een zeer grote sedan van 5,76 meter lang. Deze is er ook nog als verlengde versie met een 22 centimeter langere wielbasis.

Beide modellen zijn gebaseerd op de aluminium spaceframe-architectuur (ASF) van Rolls-Royce en worden aangedreven door de karakteristieke 6,75-liter V12 twin-turbo benzinemotor, die gekoppeld is aan een 8-traps automaat. Opvallend kenmerk van beide auto’s, en ook van de Ghost die hieronder aan de orde komt: de achterportieren scharnieren aan de achterzijde en openen dus aan de voorzijde, zodat de achterpassagiers op elegante wijze kunnen in- en uitstappen.

Rolls-Royce Ghost

De Rolls-Royce Ghost is naar Rolls-Royce-maatstaven – oneerbiedig gezegd – ‘het instapmodel’. Dit model is in het aanbod onder de Phantom gepositioneerd, maar is er eveneens in een versie met langere wielbasis – bij de Ghost is het verschil 17 centimeter. Rolls-Royce introduceerde de Ghost in 2010. De 6,6-liter V12 twinturbo benzinemotor levert 420 kW (571 pk). De sportievere Black Badge-versie is nog eens 30 kW (41 pk) sterker.

Rolls-Royce Wraith en Dawn

De Rolls-Royce Wraith verscheen in 2013 op de markt. Dit is eigenlijk de gigantische tweedeurs coupéversie van de Ghost. En de Dawn is in feite de cabrioletversie van de Wraith – en dus ook van de Ghost. Ze zijn voorzien van dezelfde techniek en ook van de Wraith en de Dawn is er een Black Badge-versie met extra vermogen. De Rolls-Royce Wraith Black Badge wordt de sportiefste Rolls-Royce ooit genoemd. Het mag geen verbazing wekken dat geen van de genoemde modellen erg milieuvriendelijk is: ze hebben allemaal het energielabel G.

Grappig detail: de Rolls-Royce-logo’s in het hart van de wielen draaien niet mee met de rest van het wiel, maar blijven ‘rechtop staan’, zodat de letters ‘RR’ altijd leesbaar zijn.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen