We hebben 23 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Alpine
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort

Alpine auto kopen op viaBOVAG.nl

Alpine is een automerk dat een rijke geschiedenis combineert met innovatie en sportiviteit. Het bedrijf werd opgericht in 1955 door de Franse ondernemer Jean Rédélé. Alpine heeft door de jaren heen een indrukwekkende reputatie opgebouwd als producent van lichtgewicht sportwagens.

Alpine modellen

Alpine staat bekend om zijn unieke en opvallende modellen die rijplezier en sportiviteit combineren met verfijning en elegantie. De bekendste is toch wel de Alpine A110, een legendarische rallyauto. De Alpine A110 is zonder twijfel een van de meest iconische modellen van het merk. Voor het eerst geïntroduceerd in de jaren '60, werd de originele A110 beroemd vanwege zijn succes in de rallywereld. De moderne herinterpretatie van de A110, die in 2017 op de markt kwam, is een eerbetoon aan zijn voorganger. Met zijn lichtgewicht constructie, krachtige motor en uitgebalanceerde chassis biedt de moderne A110 een opwindende rijervaring op zowel de openbare weg als het circuit.

Alpine A310

De Alpine A310 staat bekend om zijn opvallende ontwerp en unieke stijl. Geïntroduceerd als de opvolger van de klassieke A110, behield de A310 de sportieve prestaties van zijn voorganger, maar voegde er een vleugje volwassenheid aan toe. De eerste generatie A310 had zes koplampen die met elkaar bijna de hele voorzijde bestreken. De tweede generatie van de hand van ontwerper Robert Opron, is te herkennen aan vierkante koplamphuizen en een nog meer gestroomlijnde carrosserie. De A310 was direct al een iconisch model en blijft hij tot op de dag van vandaag een gewilde auto onder verzamelaars en liefhebbers. Als de laatste productieauto van Alpine voordat het merk een pauze nam, heeft de A610 een speciale plaats in de harten van autoliefhebbers. De A610 was een Grand Tourer die het beste van beide werelden combineerde: sportiviteit en comfort. De overtreffende trap was de A610 Turbo waarin de 2,5-liter V6 dankzij de turbo 200 pk leverde. Met zijn opvallende design, krachtige motor en luxueuze interieur was de A610 een waardige afsluiting van een tijdperk voor Alpine.

Alpine zelfde als Renault?

Veel mensen vragen zich af of Alpine hetzelfde is als Renault, en het antwoord is zowel ja als nee. Alpine heeft inderdaad een nauwe band met Renault, maar het blijft een apart automerk met een eigen identiteit en geschiedenis.

Ja: Eigendom van Renault. In 1973 werd Alpine overgenomen door Renault, waardoor het merk toegang kreeg tot de technische expertise en middelen van het grotere autoconcern. Deze overname heeft Alpine in staat gesteld om zich verder te ontwikkelen en innovatieve modellen te creëren. In ruil daarvoor gebruikt Renault de naam van Alpine om nog een vleugje extra sportiviteit te bieden aan haar sportiefste modellen.

Nee: Een Eigen Identiteit. Hoewel Alpine onder de vleugels van Renault valt, heeft het merk zijn eigen unieke identiteit behouden. Alpine-modellen worden niet als Renaults verkocht, maar als Alpines, met het kenmerkende "A"-logo dat trots op de auto's prijkt. Sterker nog, modellen van Alpine zijn ook niet bij Renault dealers te bestellen. Het merk heeft zijn naam en erfgoed met trots behouden en heeft zich gevestigd als een onafhankelijk merk binnen de Renault Group.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen