We hebben 55.980 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Automatisch
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Automaat Auto: nieuwe auto’s en occasions

Een automaat auto is een auto waarbij niet met de hand geschakeld hoeft te worden. De auto wisselt tijdens het rijden automatisch van versnelling. Een automaat is daardoor makkelijker te bedienen dan een auto met een handmatig te bedienen versnellingsbak. Eventueel kan een automaat met flippers achter het stuurwiel bediend worden.

Voordelen van automaat rijden

Een automaat rijdt erg ontspannen, omdat schakelen en koppelen niet meer nodig is. In een automaat auto zijn twee pedalen aanwezig: een rem- en een gaspedaal. Een automaat auto wordt alleen met de rechtervoet bediend. Vooral in de file is een automaat erg prettig, omdat een koppelingspedaal ontbreekt. De auto komt langzaam in beweging wanneer het rempedaal wordt losgelaten. Bij sommige modellen dient ook gas te worden gegeven.

Tweedehandse auto automaat, klein en groot

Er is een breed aanbod aan occasions met een automaat. De BMW 3 Serie, Volvo XC60, Audi A4 en Mercedes-Benz C-Klasse zijn populaire modellen in het hogere segment. Er zijn ook veel kleine auto’s met een automaat. In het drukke stadsverkeer is een automaat zeer handig. Kleine auto’s met een automaat zijn de Fiat Panda, Peugeot 108, Smart QE forfour en Toyota AYGO. Ook een auto met een hoge instap is vaak leverbaar met een automaat, ook als occasion. Kleine auto’s met automaat zijn:

Rijbewijs met code 78

Met een Rijbewijs B kan een bestuurder in zowel een schakelauto als in een auto met automaat rijden. Rijbewijs B met code 78 is alleen geldig voor voertuigen met een automaat.

Bedieningshendel

Om een automaat auto te kunnen starten, moet het rempedaal worden ingedrukt. Een automaat heeft geen schakelpook, maar een hendel aan het stuur of op de plek van de pook. Deze hendel heeft meestal vier opties: P (Park) – parkeerstand R (Reverse) – achteruit N (Neutral) – vrij D (Drive) – rijden

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen