Veelgestelde vragen over de inruilwaardetool

Met de inruilwaardetool van viaBOVAG.nl bereken je eenvoudig en gratis de inruilwaarde van je auto. Meer weten? Hier vind je alle veelgestelde vragen.


Algemeen

Wat betekent inruilwaarde?

De inruilwaarde van je auto is de waarde die een autobedrijf voor je auto kan geven als je deze inruilt tegen een andere auto. Om de inruilwaarde te bepalen wordt er bijvoorbeeld gekeken naar een aantal zaken zoals: merk, model, de leeftijd en de kilometerstand. In combinatie met de populariteit van de auto wordt een waarde bepaald die het autobedrijf kan geven voor het voertuig.


Hoe wordt mijn inruilwaarde berekend?

De inruilwaarde van je auto wordt berekend aan de hand van verschillende punten. Zo wordt er gekeken naar het merk en model van de auto en hoe populair dit model op dit moment is. Daarnaast wordt er gekeken naar het aantal gereden kilometers en de leeftijd van de auto. Houdt er rekening mee dat de waarde die berekend wordt in onze tool een indicatie is. Het kan zijn dat de daadwerkelijke inruilwaarde lager of hoger ligt.

Zo wordt er bij een autobedrijf wel rekening gehouden met opties en schades en dat wordt in deze berekening niet meegenomen.


Is de inruilwaarde die hier wordt getoond altijd gelijk aan de inruilwaarde die ik daadwerkelijk ontvang?

Dat hoeft niet zo te zijn. Deze berekening is indicatief en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Als je je auto daadwerkelijk gaat inleveren zal je zien dat er ook gekeken wordt naar de schades en de opties die je auto heeft. Deze componenten worden in de inruilwaardetool niet meegenomen.