Een fiets leasen, wat betekent dit?

Geschreven door Marleen Miltenburg op vrijdag 21 augustus 2020
Dit artikel is op 17-11-2021 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 2 min

Sinds 2020 is het makkelijker geworden om een fiets te leasen via een leaseregeling. Waar wat houdt het leasen van een fiets nou precies in? In dit blog leggen we je uit hoe dit werkt en waar je op moet letten.

fiets naar werk

Wat is BOVAG Leasefiets

Geen zin meer in files en behoefte aan wat extra beweging? Dan is fietsen naar je werk een goede keuze. Voor een vast laag maandbedrag fiets je naar werk en mag je de fiets ook privé gebruiken. Voor een leasefiets betaal je een vast bijtellingspercentage van 7% voor het privégebruik. Dit kun je vergelijken met die van de auto van de zaak. Concreet betekent dit dat je al vanaf een paar euro bijtelling per maand naar je werk fietst én dat je jouw leasefiets ook voor privé-fietsritten mag gebruiken. Is je werkgever nog niet zo ver? Of krijg je een hogere kilometervergoeding dan de kostprijs van een leasefiets? Kies dan voor de BOVAG Leasefiets als private lease met dezelfde zekerheden als de fiets van de zaak.

Waarom een BOVAG Leasefiets?

Een (private) leasefiets biedt jou allerlei voordelen. Zo heb je de zekerheid van een vast maandbedrag, waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud en eventuele reparaties. Die kosten zijn verwerkt in de leaseprijs, net zoals de kosten voor de verzekering en pechhulp. Omdat je het aanschafbedrag niet in één keer op tafel hoeft te leggen, komen duurdere typen en merken fietsen binnen handbereik. Woon je verder van je werk? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische fiets met een zwaardere accu. Of misschien een speed-pedelec. Of je nu particulier, zzp’er of werkgever bent: met een BOVAG Leasefiets heb je maximale zekerheid tegen een vast bedrag per maand. Voeg daar het vakmanschap en de zekerheden van het BOVAG-fietsbedrijf aan toe en je gaat met een BOVAG Leasefiets fluitend naar je werk.

Meer weten over het leasen van een fiets en BOVAG Leasefiets? Lees het hier.

Lees alles over een fiets leasen

Marleen Miltenburg

Marleen Miltenburg is Online Marketeer bij viaBOVAG.nl.

Marleen ondersteunt de online marketing van viaBOVAG.nl. Zij is enthousiast, gedreven en leergierig.