We hebben 10.572 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Stationwagen
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Stationwagens – nieuw en occasions

Een stationwagen is een type auto dat veel gebruiksgemak biedt. Ideaal als gezinsauto. Want in bijna alle gevallen vier portieren, veel bagageruimte, een grote achterklep en een brede laadopening.

De stationwagen is vooral vroeger een pakezel. Tegenwoordig bestaat ook de zogeheten lifestyle stationwagen. Minder pakezel, maar vaak mooier om te zien door een naar beneden aflopende daklijn en schuin gepositioneerde achterruit. Een voorbeeld is de Audi A6 Avant. Zoek je zoveel mogelijk bagageruimte let dan op dat de achterruit bijna verticaal staat en het dak horizontaal loopt. Een goed voorbeeld is de Volvo V70. In bijna alle gevallen is de leuning van de achterbank neerklapbaar voor nog meer bagageruimte.

Tweedehandse zuinige stationwagens

Als je tweedehandse zuinige stationwagens zoekt, zijn er genoeg mogelijkheden. Een voorbeeld is de Renault Clio Estate, een wat kleinere stationwagen. Of de Skoda Fabia Combi. Dergelijke tweedehandse zuinige stationwagens zijn vaak voorzien van een relatief kleine benzine- of dieselmotor. Maar ook de hybride uitvoering van de Toyota Auris Touring Sports vind je tussen de tweedehandse zuinige stationwagens. Grotere stationwagens met dieselmotor rijden ook relatief zuinig. Voorbeelden van tweedehandse zuinige stationwagens zijn:

Populaire stationwagens: Ford, Opel, Volkswagen, Volvo, Skoda en Audi

Populaire stationwagens komen bijvoorbeeld van de merken Ford, Opel, Volvo, Skoda en Audi. Ford heeft de Focus stationwagen en Mondeo stationwagen, een Opel stationwagen is de Astra en Insignia. Het Zweedse automerk Volvo is groot geworden met stationwagens. Een populaire Volvo stationwagen is de Volvo V70, maar ook de Volvo V50 en Volvo V60 zijn gewild. Een Skoda stationwagen is de eerder genoemde Fabia, Octavia en grote Superb. Een Skoda stationwagen heet overigens Combi. Bij Audi heet een stationwagen sinds jaar en dag Avant. Voorbeelden zijn de Audi A4 Avant en Audi A6 Avant. Een Mazda stationwagen is de Mazda6, een forse middenklasser. Populaire merken zijn:

Elektrische stationwagen

Een tweedehandse stationwagen is meestal uitgerust met een benzine- of dieselmotor. Verder bestaan er hybride uitvoeringen. Een volledig elektrische stationwagen is er (nog) niet. Een plug-in hybride is er wel, een semi-elektrische stationwagen. Een voorbeeld is de Volvo V60 Twin Engine .

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen