We hebben 26 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Carver
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Infotainment
Exterieur
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina

Tweedehands Carver of nieuwe Carver kopen

Het is altijd even verwerken wat je gezien hebt als je een Carver tegen bent gekomen. Maar je ziet het echt goed. De Carver is een driewielig motorvoertuig dat lijkt op een kruising tussen een auto en een motorfiets. En dat is het in feite ook, maar de techniek is ingewikkelder dan je denkt.

Wat is een Carver?

Het in 1994 opgerichte Carver is gespecialiseerd in kleine, driewielige voertuigen. En op zich zijn deze ‘Carver auto’s’ helemaal niet zo’n slecht idee. Uit onderzoek blijkt dat het grootste deel van alle auto’s op de weg slechts één of twee inzittenden heeft. Als oplossing daarop bedachten twee Nederlanders de Carver. Het is een compact voertuig dat veel lichter is dan een auto en net zo bewegelijk is als een motorfiets. Dankzij het geavanceerde Dynamic Vehicle Control systeem kan hij niet omvallen.

Het eerste model van het merk was de Carver One. Deze had een benzinemotor met 68 pk. Veel verkocht Carver er niet van en uiteindelijk ging het bedrijf failliet. Het duurde tot 2015 voordat het bedrijf weer een nieuwe poging waagde met volledig elektrische versies voor in de stad.

Carver Base

De Carver Base is, zoals de naam al impliceert, het basismodel en daarmee ook het goedkoopste. Deze versie is volgens de Nederlandse wet een brommobiel (max. 45 km/u) en mag dus met een brommerrijbewijs bestuurd worden. De aandrijving is elektrisch, waarbij de elektromotor wordt gevoed door een 5,4 kWh batterij. Daarmee heeft de Carver Base zo’n 100 kilometer range. De Carver is 2,89 meter lang, 0,98 meter breed, 1,49 meter hoog. Binnenin is ruimte voor twee personen en 75 liter aan bagage.

Carver R+

Ook de Carver R+ heeft een maximale snelheid van 45 km/u. Het voordeel ten opzichte van de Carver Base is dat de actieradius 30 kilometer groter is, dus 130 kilometer range in totaal. Dat komt omdat de batterij een capaciteit heeft van 7,1 kWh.

Carver S+

Het topmodel is de Carver S+. Deze versie heeft een topsnelheid van 80 km/u. De S+ mag bestuurd worden met rijbewijs A of rijbewijs B mits gehaald vóór 2013. De batterij heeft een capaciteit van 7,1 kWh en ook deze uitvoering heeft een actieradius van 100 kilometer.

Carver Cargo

Voor wie meer mee wil nemen is er de Carver Cargo . Deze uitvoering van de Carver heeft een bagageruimte van maar liefst 500 liter. Deze versie wordt daarom ook vaak gebruikt door ondernemers die veel in de stad werkzaam zijn en niet per se een grote werkbus nodig hebben. Maar ook pakketbezorgers gebruiken deze Carver om emissievrij door de stad te rijden.

Carver BR1

Een speciale versie is de Carver BR1 . Deze versie heeft een uitneembaar dak zodat je met de wind in je haren het motorrijgevoel kunt ervaren.

Carver Range+

Dit nieuwe model, de Carver Range+ , uitgekomen in 2023, is een brommobiel wat inhoudt dat het voertuig niet harder gaat dan 45 kilometer per uur.

Carver occasion

Op viaBOVAG.nl vind je een ruime selectie aan tweedehands Carvers. Omdat er zo weinig van de eerste generatie Carvers met benzinemotor zijn geproduceerd, is de kans klein dat je die tegenkomt. De versies die voorzien zijn van een elektrische aandrijving zijn duurzamer en voor meer mensen interessant. Daarvan zijn er meer tweedehands exemplaren te vinden. Wil je een Carver occasion kopen let er dan wel goed op of je de Carver die je op het oog hebt mag besturen. Niet iedere Carver mag met ieder rijbewijs bestuurd worden.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen