We hebben 241 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Gas
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Auto's op gas of LPG

Auto’s op gas / LPG maken gebruik van autogas. LPG betekent Liquefied Petroleum Gas. Het is milieuvriendelijker dan benzine of diesel . Daarnaast is het ook nog eens goedkoper. Auto’s op gas/lpg zijn uitgerust met een gasinstallatie. Er zijn verschillende generaties gasinstallaties verkrijgbaar.

LPG ontstaat bij de productie van aardgas en aardolie. Het gas is een mengsel van propaan en butaan. Lpg is een relatief schone brandstof. Er komt tijdens het verbruik aanzienlijk minder CO2 vrij dan bij het verbruik van benzine of diesel. De gastank van auto’s op gas/lpg is vrij zwaar. Hierdoor ligt de motorrijtuigenbelasting hoger. De overheid stelt daarom een speciale korting beschikbaar wanneer auto’s op gas/lpg gebruikmaken van een G3-installatie. G3 staat voor een derde generatie gasinstallatie is. Die is milieuvriendelijker dan eerdere generaties, iets wat de overheid met de korting wil stimuleren.

Zuinige, tweedehandse LPG auto's

Er zijn veel zuinige, tweedehandse lpg auto’s verkrijgbaar, met verschillende generaties gasinstallaties. Alleen auto’s op gas/lpg met G3-installaties (grofweg vanaf halverwege jaren 90) worden via de motorrijtuigenbelasting gesubsidieerd. Auto’s op gas/lpg met bouwjaar 2015 of jonger moeten voldoen aan de R115-emissienorm om in aanmerking te komen voor een korting op de motorrijtuigenbelasting. Deze kan oplopen tot ongeveer 350 euro per jaar.

Wanneer je een tweedehandse lpg auto wil kopen, is het verstandig om de motor goed te controleren. Lpg smeert minder goed dan benzine of diesel en kan daardoor meer slijtage veroorzaken aan een motor. Er is iets mis als er donkere rook uit de uitlaat komt.

LPG occasion auto's

De aanschafprijs van lpg occasion auto’s ligt vrij hoog. Het is mogelijk om een benzine- of dieselauto om te bouwen naar een lpg auto. Deze kosten zijn echter ook hoog. Wie op zoek is naar een auto op lpg kan daarom het beste voor een lpg occasion kiezen. Zo heb je wel de baten, maar niet de lasten. Lpg auto’s zijn er in diverse soorten en maten. Voorbeelden van lpg occasion auto’s die af fabriek zijn uitgerust met een G3-gasinstallatie zijn de kleine Chevrolet Spark Bifuel en iets grotere Opel Corsa Ecoflex. Beide kunnen ook op benzine rijden. Voorbeelden van zuinige, tweedehandse lpg auto’s zijn de:

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen