Energica EGO+ 21.5 kWh

Motorinhoud
Onbekend
Vermogen
171pk (126kw)
Kilometerstand
10 km
Categorie
Supersport
Bouwjaar
2022
Staat
Nieuw

Algemeen

Merk Energica
Model Ego
Kilometerstand 10 km
Bouwjaar 2022
Categorie Supersport
Geschikt voor A rijbewijs
Soort voertuig Motor
Nieuw of occasion Nieuw

Techniek

Transmissie Automaat
Vermogen 171pk (126kw)

Uiterlijk

Kleur Zwart
Fabriekskleur Metal Black

Verbruik en milieu

Brandstof Elektriciteit

Geschiedenis

Voertuig heeft schadeverleden Nee

Financieel

Prijs € 31.780,-
Inclusief BPM Ja
Wegenbelasting (gemiddeld per maand) € 0,-
BTW/marge BTW
Bijtellingspercentage 0 %

Garanties

BOVAG Garantie 24 maanden

Overige

Onderhoudsboekjes aanwezig Nee

Toelichting aanbieder

Nieuw: Ja

De Energica Ego+ (21.5 kWh)

Energica Ego is de eerste 100% volledige elektrische superbike uit het hart van de Italiaanse race-industrie
Energica Ego heeft 126 kW (ca. 174 Pk) en een continue aanwezig koppel van 215 Nm. De elektrische superbike haalt een maximale range van 420 km en een maximale topsnelheid van 240 km/h in Sportmodus.

Ego's accupakket, omvormer, lader en Bosch ABS worden continue uitgelezen en gemanaged door de geavanceerde Vehicle Control Unit, net als bij de andere Energica elektrsiche motorfietsen.

Energica Ego heeft geen koppeling en versnellingen. Alles wordt bediend door het ride-by-wire systeem, waarmee je als berijder de mate van het acceleratie en de-acceleratie bepaald. Met een voelbare tussenstand in de gashandel is het mogelijk maximaal uit te rollen. Bij verder sluiten van de gashandel wordt de (instelbare) motorrem geactiveerd en de opgewekte energie teruggewonnen.

De superbike is volledig compatibel met publieke laadstations en kan ook  thuis opgeladen worden. Energica Ego is de enige elektrische superbike in de wereld met een geïntegreerd snel laad systeem.
Deze Energica heeft de EMCE Motor, 
Een belangrijke stap vooruit in de elektrische aandrijving van motorfietsen. EMCE is een volledig nieuwe HSM-motor en -omvormer en is exclusief ontwikkeld door Energica en Mavel.

De motor en omvormer delen nu samen een vloeistofkoelsysteem. Dit heeft geresulteerd in een eenvoudiger en effectiever ontwerp van kleinere afmetingen en betere thermische efficiëntie. De rijders zullen er de voordelen echt van op prijs stellen: lichter gewicht en lager zwaartepunt voor meer wendbaarheid; hogere piekprestaties; grotere actieradius, vooral bij hogere snelheden; en aanzienlijk minder onderhoudsintervallen.
ADAPTIVE CONTROL
Omdat de motor en omvormer in tandem worden ontwikkeld, kan de omvormer Adaptive Control bieden.
Dit betekent dat hij in staat is om keer op keer de juiste regelparameters te selecteren: het door het voertuig vereiste koppel, het motortoerental, de bedrijfsmodus van het systeem, de temperatuur en andere factoren die de bedrijfsstatus van de aandrijflijn bepalen. Adaptive Control zorgt ervoor dat de omvormer het systeem altijd zo efficiënt mogelijk kan bedienen en tegelijkertijd zal het de bedrijfsgrenzen van het systeem zelf uitbreiden.

Gewicht
Ondanks een betere thermische efficiëntie en meer vermogen zijn de motor en omvormer 10 kg (22 lb.) lichter dan die van ons vorige ontwerp, met een vermindering van het Eva Ribelle-gewicht tot 260 kg (573 lbs.). De wegligging van de motorfiets is verbeterd omdat het kleinere formaat ook een lager zwaartepunt verzekert.

Vermogen
Het continue vermogen van de motor is nu iets hoger met 147 Pk/110 kW, maar het piekvermogen schiet omhoog naar 169 Pk/126 kW. Combineer dit met de verbeterde acceleratie van de RS-versie en je hebt veruit de beste prestaties van alle elektrische motorfietsen

Actieradius
Gewichtsvermindering helpt bij elke snelheid, maar het werkelijke voordeel is de grotere actieradius bij hogere snelheden op de snelweg dankzij de verbeterde efficiëntie voor lagere bedrijfstemperaturen van de nieuwe ECME-motor. Bij lagere snelheden neemt de actieradius van 5% tot 10% toe, afhankelijk van de rijstijl. Grandioos nieuws voor kilometervreters.

Onderhoud
Onze motorfietsen hebben nu al veel minder onderhoud nodig dan motorfietsen met een verbrandingsmotor, maar tot dusverre moest de transmissie-/motorolie om de 10.000 km/6.000 mijl worden ververst. Nu niet meer. De transmissieolie hoeft nu nog maar om de 30.000 km/18.600 mijl en die van de koelvloeistof van de motor/omvormer om de 45.000 km/28.000 mijl te worden ververst. Je kunt nu rijden en het (bijna) vergeten.
Actieradius
De actieradius is altijd afhankelijk van diverse factoren. Deze Energica heeft een accu van 21.5 kWh. Op de snelweg is actieradius lager dan in de stad. Ook het weer (wind en temperatuur) hebben invloed op de actieradius. Om grote afstanden af te leggen is de combinatie van actieradius en laadsnelheid belangrijk. 

Deze motor heeft bij normaal gebruik een actieradius tot:
* 420 km in de stad
* 198 km buitenstedelijk
* 246 km bij gemiddeld gebruik


 Laden
Deze motor kan thuis aan een stopcontact geladen worden. Ook kan deze motor aan publiek laadpalen geladen worden. Het DC Snelladen is standaard op elke Energica aanwezig.

Thuisladen
Voor het thuisladen ben je de meegeleverde thuislaadkabel nodig. Deze kabel heeft een normale stekker voor thuis en de type 2 (Mennekes) aansluiting die in de motor gestoken word

Publiek of AC Laden
De motor is geschikt voor het laden aan publieke laadpunten met een laadkabel. De laadkabel moet aan beide zijde voorzien zijn van een type 2 aansluiting. Dit zijn dezelfde kabels die ook door auto's gebruikt worden.

Snelladen
Deze motor ondersteunt DC snelladen, via CCS. De standaard voor snelladen die ook door elektrische auto's gebruikt wordt.
De kabels hangen bij de snelladers aan de laappalen en hiermee kan je met 6,7 km per minuut laden. Dat komt neer op 400 km/u!
 Bike-Barn
Deze motor staat In het midden van Nederland bij Bike Barn. 

Jouw motor experience center in midden Nederland. Als officieel dealer van ENERGICA, hét snelste merk uit Italië voor elektrische motoren, bieden we je heel veel motorplezier. Ontmoet ons team dat graag de passie voor motorlifestyle en de techniek van morgen met je deelt. Of het nu om de aanschaf of verhuur van jouw favoriete model motorfiets gaat of het onderhoud van je Indian of ENERGICA, je vindt het bij BIKE-BARN.

Graag tot ziens bij Bike-Barn!

BIKE-BARN
Kapelhoek 18,
3833 BW Leusden

+31 85 401 77 94 

info@bike-barn.nl
www.bike-barn.nlFiscale voordelen van een elektrische motorfiets.
Een elektrische motorfiets heeft naast het prettige rijden ook nog een aantal fiscale (belasting) voordelen. Dit bestaat uit een aantal subsidies en of vrijstellingen. De hieronder genoemde voordelen zijn landelijk van toepassing. Wij adviseren ook om te informeren bij uw lokale provincie of gemeente. Mogelijk zijn er nog extra subsidies om over te stappen op een elektrische tweewieler.
Motorrijtuigenbelasting (Wegenbelasting)

Onze overheid heeft volledig elektrische voertuigen en dus ook motorfietsen vrijgesteld van de wegenbelasting of MRB.
BPM (Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen)

Volledig elektrische motorfietsen zijn ook vrijgesteld van de BPM.
Lokale subsidies

Lokale gemeenten of overheden dragen bij aan de transitie door lokale stimulansen. Deze worden verzameld op Nederland Elektrisch.
Ondernemersvoordelen

De ondernemer heeft naast de bovenstaande voordelen nog een aantal andere voordelen. Omdat deze kosten vanuit uw bruto winst (of loonbelasting bij deeltijd ondernemer en werknemer) betaald worden, betaalt u ook nog eens minder inkomstenbelasting. De volgende voordelen zijn van toepassing op een elektrische motorfiets.
Geen bijtelling over cataloguswaarde
BTW-Aftrekbaar (21 %)
KIA (Kleinschaligheid Investeringsaftrek 28%) 
 

BOVAG 40-Puntencheck
  • Goed bevonden op 40 essentiële punten
  • Zoals ketting, accu en remmen
  • Uitgevoerd door een BOVAG-vakman

Jouw inruilwaarde weten?

Inruilwaarde auto berekenen op viaBOVAG.nl

Vul je kenteken in en vraag aan

De helpende hand van rijdend Nederland
31.780,-
Deze Energica staat bij: Electric Motorcycles Nederland

Olgerweg 2-a, 9723ED, Groningen

4,8
De helpende hand van rijdend Nederland
Jouw zekerheden
24 maanden BOVAG Garantie
BOVAG 40-Puntencheck
BOVAG Afleverbeurt
Let opgeen omruilgarantie

Hoe kunnen we je helpen?

viaBOVAG.nl verwerkt je persoonsgegevens om je aanvraag zo goed mogelijk bij de aanbieder te brengen. Lees hier meer over in ons privacy statement.

Pak jouw All-in Deal

Energica EGO+ 21.5 kWh

  • 24 maanden BOVAG Garantie
  • BOVAG 40-Puntencheck
  • BOVAG Afleverbeurt
  • Heldere all-in prijs
31.780,- De helpende hand van rijdend Nederland
Ik heb tóch nog een vraag
De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

Ons totale aanbod

Energica Ego Motor Supersport Automatisch Zwart 2022 bij viaBOVAG.nl
Energica EGO+ 21.5 kWh
2022 | 10km
31.780,-