Let op! Geld lenen kost geld.
Geld nodig voor jouw droomauto?

Regel direct jouw financiering

Onze bemiddelaar Bovemij Autofinancieringen helpt je bij het kopen van jouw nieuwe auto bij een betrouwbaar BOVAG bedrijf. Zoek en vind de auto die bij je past en vraag een financiering aan. Binnen 15 minuten weet je of je jouw nieuwe auto kunt financieren. De auto betaal je af in maandelijkse termijnen inclusief een bedrag aan rente. Zo weet je van tevoren wat je gaat betalen en of dat aansluit op jouw financiële situatie.

Hoe werkt het? Kopen met een financiering? Zo geregeld.

 1. Zoek en vind een auto op viaBOVAG.nl
 2. Online aanvragen bij onze bemiddelaar Bovemij Autofinancieringen
 3. Binnen 15 minuten beoordeelt de kredietverstrekker de aanvraag.*
 4. Aanvraag goedgekeurd. Krijg je vrijblijvende aanbod.
 5. Tevreden? Alleen nog even de overeenkomst tekenen en je kunt op pad met je nieuwe auto.
Bekijk het aanbod auto’s met financiering
* maandag-vrijdag tussen 9:00 en 17:30 uur
Auto kopen met een financiering? Binnen vijftien minuten weet je of je jouw nieuwe auto kunt financieren
Vrijblijvend en kosteloos online aanvragen
Veilig en verantwoord lenen
Vast maandbedrag

Je auto financieren; dit is wat je moet weten

Een ‘auto financieren’ is een uitdrukking die je regelmatig tegenkomt. Maar wat betekent dit precies? Hoe kun je een auto financieren? En hoeveel kost een auto financieren? Op deze pagina vertellen we je hier graag meer over.

Auto financieren betekent dat je een lening bij een bank of financieringsmaatschappij afsluit voor de aanschaf van je auto. Dit kan je zelf regelen maar bijvoorbeeld ook bij je autodealer. Hierbij maakt het niet uit of je een nieuwe of gebruikte auto wilt kopen. Als je geld leent om een auto te kopen, moet je maandelijks een geldbedrag aflossen. De partij die aan jou die lening verstrekt, rekent ook rente. De rente komt bovenop de maandelijkse aflossing. Het rentepercentage verschilt per aanbieder en vaak ook per soort lening. Vergis je niet, een klein verschil in rente kan van grote invloed zijn als een relatief hoog geldbedrag wordt geleend, bijvoorbeeld rond de € 25.000,-. Hoe dan ook, aan het einde van de rit ben je altijd duurder uit dan als je de auto zelf in één keer had betaald.

Hoe kun je een auto financieren?

Voor het financieren van een auto bestaan verschillende soorten leningen. In sommige gevallen staat de auto op jouw naam en is die officieel dus jouw eigendom, bijvoorbeeld in het geval van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet . Maar het kan ook zijn dat je pas volledig eigenaar van de auto wordt als je de laatste aflossing gedaan hebt, bijvoorbeeld in het geval van huurkoop. Welke auto financiering bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke situatie en wensen. En is de lening wel geschikt voor de aanschaf van een auto? Een veelgebruikte vorm om een auto te financieren is via huurkoop waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt tegen een vast rentepercentage . Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent. Overigens is de kredietverstrekker wettelijk verplicht de lening aan het BKR (Bureau Krediet Registratie) te melden. Hier is na te gaan hoeveel je geleend hebt en of er betalingsachterstanden zijn. Ook zal de aanvrager getoetst worden of die een dergelijke lening wel kan betalen. Vraag je een financiering aan via viaBOVAG.nl? Dan gaat het altijd om huurkoop. Er wordt niet bemiddeld in persoonlijke leningen of doorlopend krediet.

Wat kost het financieren van een auto?

Natuurlijk zoek je naar de goedkoopste manier om een auto te financieren. Dat doet iedereen. Maar pas op: een lening kost nu eenmaal geld. Staar je niet blind op een heel laag rentepercentage, voor zover je dat al überhaupt vindt. En check ook of er geen restbedrag is. Bij een lening met een extra lage maandelijkse aflossing wil dit wel eens het geval zijn. Dan moet je opeens een hoog bedrag betalen of ook dit restbedrag financieren. Let dus goed op voordat je een lening afsluit om een auto te financieren. Vraag verschillende offertes aan en kies niet lukraak voor de laagste rente. Zekerheid en transparantie is belangrijker en ga voor de lening die het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Je koopt immers geen halfje brood en je wilt niet in langdurige financiële problemen terecht komen door een ‘verkeerde’ lening te hebben afgesloten.

Hoe gaat dit in zijn werk?

 1. Veilig en verantwoord lenen

 2. Vaste rente

 3. Zekerheid en ondersteuning bij klachten

Bekijk het aanbod auto’s met financiering
 • BOVAG Garantie
 • BOVAG Omruilgarantie
 • Heldere all-in prijzen