Wat is BOVAG Leasefiets?

Ben jij op zoek naar een nieuwe (elektrische) fiets zodat je zorgeloos naar je werk kan fietsen? Dan is de BOVAG Leasefiets iets voor jou. Voor een vast laag bedrag per maand rijd je een nieuwe (elektrische) fiets.

Wat betekent een fiets leasen?

Een fiets leasen houdt in dat je tegen een vast bedrag per maand gebruik kunt maken van een fiets waarbij al het onderhoud, verzekeringen en eventuele reparaties zijn inbegrepen. Daarnaast kun je ook aanspraak maken op pechhulp mocht je onderweg onverhoopt pech krijgen. Deze voordelen zitten allemaal bij de maandelijkse prijs inbegrepen. Hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan wat betreft onderhoudskosten en verzekeringspremies. Bij leasen zijn er twee mogelijkheden: operational lease en financial lease. Bij operational lease blijft de fiets eigendom van de leasemaatschappij en heb je na het aflopen van de leasetermijn de mogelijkheid om de fiets in te ruilen of over te nemen. Financial lease houdt in dat je vanaf de eerste dag eigenaar bent van de fiets, maar ook zaken als verzekering, onderhoud en reparaties zelf dient te regelen. De fietsen bij BOVAG Leasefiets maken gebruik van de operational lease-constructie. Hierdoor fiets je zorgeloos en zonder extra kosten!

Met een BOVAG Leasefiets heb je de zekerheid en kwaliteit van een BOVAG tweewielerwinkel. Bekijk het aanbod, vind de fiets die bij jou past en maak een afspraak bij de BOVAG ondernemer. De BOVAG ondernemer helpt je verder met het afstellen en in gereedheid brengen van de fiets zodat je gelijk op weg kunt.

Bijtelling en een fiets leasen

Indien de werkgever een leasefiets verstrekt aan de werknemer betaal je belasting over een bijtelling voor het privégebruik van de fiets. Voor een leasefiets geldt een vast bijtellingspercentage van 7% voor privégebruik. Overleg dus met de werkgever hoe er wordt omgegaan met de bijtelling. Het is namelijk niet mogelijk om, zoals bij een lease auto, geen bijtelling te betalen in het geval van een lease fiets.

Privé een fiets leasen

Heb je wel interesse in het leasen van een fiets maar kan je dit niet zakelijk regelen? Dan is BOVAG Leasefiets er ook voor jou als particulier! Kies voor private lease en lease een fiets waarbij al het onderhoud, verzekeringen, reparaties en pechhulp zijn inbegrepen voor een vast bedrag per maand.