BOVAG 40-Puntencheck

Wilt u extra zekerheid bij het kopen van een occasion op viaBOVAG.nl? Kies dan voor een voertuig met de BOVAG 40-Puntencheck. Zo’n voertuig is op veertig essentiële punten gecontroleerd en goed bevonden door een BOVAG-vakman.

Wat is de BOVAG 40-Puntencheck?

De BOVAG-vakman controleert bijvoorbeeld de aanwezigheid van een extra contactsleutel, het kenteken deel 1 en 2 en het overschrijvingsbewijs, instructieboekjes en onderhoudsboekjes en certificaten. Ook controleert hij of het voertuig is voorzien van alle opties die vermeld staan in de advertentie. Verder inspecteert hij de binnenkant, buitenkant, motorruimte, onderkant, banden, wielen en vloeistoffen van het voertuig minutieus. Werken alle opties en accessoires? Zijn er foutcodes in het systeem of terugroepacties? Doet de verlichting het goed? Als het voertuig de volledige controle goed doorstaan heeft, dan wordt hij getest tijdens een proefrit. En als het voertuig eenmaal helemaal goed is bevonden, dan kunt u er zeker van zijn dat de occasion op de getoetste veertig punten (auto) of getoetste veertig punten (motor) in goede conditie verkeert.

Waarom is de BOVAG 40-Puntencheck belangrijk?

Mochten er toch gebreken ontstaan die voorkomen hadden kunnen worden, dan kunt u terugvallen op de BOVAG 40-Puntencheck. Bij eventuele meningsverschillen en conflicten staan de BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Voertuigen klaar.

Op welke garanties hebt u recht?

Bevalt de occasion toch niet? Dan kunt u binnen twee weken na aankoop terugvallen op de BOVAG Omruilgarantie. De verkopende partij is verplicht om binnen twee maanden een redelijk alternatief voor te stellen. Het andere voertuig moet even duur of minder duur zijn dan wat u voor het voertuig hebt betaald. In overleg met de koper mag de verkoper eventueel ook een duurder voertuig aanbieden.

BOVAG Garantie, merkgarantie en fabrieksgarantie

Uiteraard hebben de occasions op viaBOVAG.nl een aantoonbare kilometerstand, een kloppende onderhoudshistorie en minimaal zes maanden BOVAG Garantie. Die garantie geldt tot zes maanden na de aankoop voor gebreken die tijdens het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. De gebreken dienen door de verkoper opgelost te worden. Slijtagegevoelige delen als banden, ruiten en niet-originele accessoires zijn uitgesloten van de garantie.

Jonge gebruikte voertuigen worden met merkgarantie of fabrieksgarantie aangeboden. De fabrieksgarantie wordt vanuit de fabriek of importeur op nieuwe voertuigen geboden. Die garantie is meestal (afhankelijk van het merk) twee tot drie jaar van kracht. Binnen die periode dient het voertuigmerk eventuele gebreken aan het voertuig op te lossen. De fabrieksgarantie blijft van kracht wanneer een BOVAG-erkende bedrijf het onderhoud aan het voertuig uitvoert volgens fabrieksvoorschrift.

  • Het voertuig wordt door een onafhankelijke BOVAG-vakman op 40 essentiële punten gecontroleerd

  • Eerlijke occasions met aantoonbare kilometerstand en onderhoudshistorie

  • Minimaal zes maanden BOVAG-garantie, eventueel ook merkgarantie of fabrieksgarantie.

  • Unieke BOVAG Omruilgarantie en onderhoudsbeurt

  • Alle voertuigen op viaBOVAG.nl worden geadverteerd met heldere all-in prijzen: geen onaangename verrassingen