BOVAG 40-Puntencheck

Wilt u extra zekerheid bij het kopen van een occasion op viaBOVAG.nl? Kies dan voor een auto met de BOVAG 40-Puntencheck. Zo’n auto is op veertig essentiële punten gecontroleerd en goed bevonden door een BOVAG-vakman.

Wat is de BOVAG 40-Puntencheck?

De BOVAG-vakman controleert bijvoorbeeld de aanwezigheid van een extra contactsleutel, het kenteken deel 1 en 2 en het overschrijvingsbewijs, instructieboekjes en onderhoudsboekjes en certificaten. Ook controleert hij of de auto is voorzien van alle opties die vermeld staan in de advertentie. Verder inspecteert hij de binnenkant, buitenkant, motorruimte, onderkant, banden, wielen en vloeistoffen van de auto minutieus. Zijn bijvoorbeeld de gordels goed bevestigd? Lekt het schuifdak niet? Werken alle opties en accessoires? Zijn er foutcodes in het systeem of terugroepacties? Doet de verlichting het goed?

Als de auto de volledige controle goed doorstaan heeft, dan wordt hij getest tijdens een proefrit. En als de auto eenmaal helemaal goed is bevonden, dan kunt u er zeker van zijn dat de occasion op de getoetste veertig punten (technisch) in goede conditie verkeert.

Waarom is de BOVAG 40-Puntencheck belangrijk?

Mochten er toch gebreken ontstaan die voorkomen hadden kunnen worden, dan kunt u terugvallen op de BOVAG 40-Puntencheck. Bij eventuele meningsverschillen en conflicten staan de BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Voertuigen klaar.

Voor extra zekerheid zijn de occasions op viaBOVAG.nl ook beschikbaar met een BOVAG Afleverbeurt en het label 100% Onderhouden. Daarmee beschikt u over een onafhankelijk oordeel over de onderhoudshistorie van de aangeboden auto. Met de BOVAG Afleverbeurt weet u zeker dat u minimaal zes maanden of 6.000 kilometer onderhoudsvrij met de auto kunt rijden, dat de distributieriem minimaal 10.000 kilometer geen onderhoud nodig heeft en dat de zomerbanden minimaal 2,5 mm profiel hebben.

Op welke garanties hebt u recht?

Bevalt de occasion toch niet? Dan kunt u binnen twee weken na aankoop terugvallen op de BOVAG Omruilgarantie. De verkopende partij is verplicht om binnen twee maanden een redelijk alternatief voor te stellen. De andere auto moet even duur of minder duur zijn dan wat u voor de auto hebt betaald. In overleg met de koper mag de verkoper eventueel ook een duurdere auto aanbieden.

BOVAG Garantie, merkgarantie en fabrieksgarantie

Uiteraard hebben de occasions op viaBOVAG.nl een aantoonbare kilometerstand, een kloppende onderhoudshistorie en minimaal zes maanden BOVAG Garantie. Die garantie geldt tot zes maanden na de aankoop voor gebreken die tijdens het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. De gebreken dienen door de verkoper opgelost te worden. Slijtagegevoelige delen als banden, ruiten en niet-originele accessoires zijn uitgesloten van de garantie.

Jonge gebruikte auto’s worden met merkgarantie of fabrieksgarantie aangeboden. De fabrieksgarantie wordt vanuit de fabriek of importeur op nieuwe auto’s geboden. Die garantie is meestal (afhankelijk van het merk) twee tot drie jaar van kracht. Binnen die periode dient het automerk eventuele gebreken aan de auto op te lossen. De fabrieksgarantie blijft van kracht wanneer een BOVAG-erkende garage het onderhoud aan de auto uitvoert volgens fabrieksvoorschrift.

  • De auto wordt door een onafhankelijke BOVAG-vakman op 40 essentiële punten gecontroleerd

  • Eerlijke occasions met aantoonbare kilometerstand en onderhoudshistorie

  • Minimaal zes maanden BOVAG-garantie, eventueel ook merkgarantie of fabrieksgarantie: zes maanden of 6.000 kilometer géén onderhoud

  • Unieke BOVAG Omruilgarantie en onderhoudsbeurt

  • Alle auto’s op viaBOVAG.nl worden geadverteerd met heldere all-in prijzen: geen onaangename verrassingen