Je auto verkopen via de Online Autoverkoopservice

Als je je auto wilt verkopen, heb je vast veel vragen. Welke vraag je ook hebt, wij staan voor je klaar en beantwoorden deze graag. Wij weten uit ervaring dat veelgestelde vragen zijn: voor welke prijs kan ik mijn auto verkopen? En: wie of wat bepaalt die prijs? De Online Autoverkoopservice werkt met erkende taxateurs die op basis van de staat van jouw auto, en de marktprijs een bod doen dat passend is bij het voertuig dat jij aanbiedt. Klinkt goed, maar zijn hier kosten aan verbonden? Nee, de Online Autoverkoopservice is gratis. Wij helpen jou kosteloos bij de verkoop van je auto.  

Via de Online Autoverkoopservice van viaBOVAG.nl bied je jouw auto gratis aan voor verkoop. In jouw aanmelding vragen we je om een aantal gegevens in te vullen over jouw auto zodat wij een passend bod kunnen doen. Nadat we de informatie hebben ontvangen gaan onze inspecteurs aan de slag met een beoordeling van de auto. In deze beoordeling nemen ze alle informatie mee die je hebt opgegeven. Onze taxateurs beoordelen de auto en de staat van de auto op basis van de informatie die je aan ons hebt doorgegeven. Dit gebeurt zowel op basis van de foto’s als op basis van de opgegeven kenmerken. Op deze manier komen wij tot een eerlijk bod welke ook nog gegarandeerd is. Zo voorkom je onderhandelingen aan de deur en weet je zeker dat je een eerlijke prijs ontvangt.  

Heb je het bod geaccepteerd? Dan komen we de auto bij jou ophalen. Dit kan bij jou thuis zijn, op je werk of op een andere gewenste locatie. Tijdens de ophaalafspraak krijg je, na goedkeuring van het voertuig, een betalingsbevestiging per e-mail dat we het afgesproken bedrag overgemaakt hebben op jouw rekening. Snel en tegen een gegarandeerd bod je auto verkopen, makkelijk toch?

Tips voor het verkopen van je auto via de Online Autoverkoopservice

Voordat je jouw auto aanmeldt voor verkoop is het handig om de volgende zaken bij de hand te hebben.

Verzamel relevantie informatie over je auto

Om een goed beeld te krijgen van de auto en de staat waarin deze verkeert hebben we een aantal dingen van jou nodig. Zo willen we graag het kenteken en de meest recente kilometerstand weten. Maar ook of de auto in de afgelopen 6 maanden onderhoud gehad heeft en wat de staat is van de binnen- en buitenkant.  

Controleer of er nog onderhoud benodigd is 

Controleer of er nog onderhoud benodigd is voordat je de auto aanmeldt. Een auto met een geldige APK kan meer waard zijn als dezelfde auto zonder geldige APK. Branden er rode lampjes op het dashboard? Soms is dit middels een kleine reparatie eenvoudig op te lossen waardoor de auto in waarde kan stijgen. 

Maak duidelijke foto’s 

Hoe duidelijker de foto’s zijn hoe beter onze inspecteurs een passend bod kunnen garanderen. Zorg ervoor dat de auto van buiten en binnen schoon en netjes is voordat je de foto’s maakt.  

Welke papieren heb ik nodig om mijn auto te verkopen?

Wat je in ieder geval nodig hebt als je jouw auto gaat verkopen, is het volledige papieren kentekenbewijs of de kentekencard met de 9-cijferige tenaamstellingscode. Dit is nodig zodat wij de auto kunnen overschrijven naar de nieuwe eigenaar. Uiteraard nemen we dit volledig voor jou uit handen en regelen wij het vrijwaren en de overschrijving. De tenaamstellingscode bestaat uit 2 delen. Het eerste deel (4 cijfers) krijg je overhandigd bij de aankoop van het voertuig. Het tweede deel (5 cijfers) vind je terug op de kentekencard die wordt toegestuurd door het RDW nadat de auto van eigenaar is omgezet. Ben je deze kwijt? Deze kan je eenvoudig aanvragen op de website van RDW.