Je auto verkopen via de Online Autoverkoopservice

Wil jij je auto verkopen tegen een eerlijke prijs? Maak dan gebruik van de gratis Online Autoverkoopservice van viaBOVAG.nl. Wij werken met erkende taxateurs van onze partner Biddo die op basis van de staat van jouw auto en de marktprijs een passend bod doen. En dat zonder extra kosten.

Bod met gegarandeerde prijs

Bij de aanmelding vragen we je om een aantal gegevens in te vullen over jouw auto, zodat wij een passend bod kunnen doen. Je geeft alle kenmerken door en stuurt ook foto’s. Op basis van deze informatie beoordelen onze taxateurs de auto en de staat van de auto. Vervolgens ontvang je een eerlijk bod met een gegarandeerde prijs van ons. Zo voorkom je onderhandelingen aan de deur en weet je zeker dat je een eerlijke prijs ontvangt.

Wegbrengen of ophalen; wat jij wilt!

Je kan zelf aangeven of je de auto wilt wegbrengen naar een van de innamelocaties of dat je liever wilt dat we deze bij jou komen ophalen. Voor het ophalen wordt er een meerprijs van €150,- gerekend. Benieuwd naar de innamelocaties? Bekijk ze hier.

Na het innemen van je auto, of dit nu op onze locatie is of bij jou thuis, krijg je, na goedkeuring, direct per e-mail een betalingsbevestiging dat het afgesproken bedrag overgemaakt hebben op jouw rekening. Snel en tegen een gegarandeerd bod je auto verkopen, makkelijk toch?

Tips voor het verkopen van je auto via de Online Autoverkoopservice

Je auto verkopen als particulier is niet moeilijk, maar voordat je jouw auto aanmeldt voor verkoop is het handig om de volgende zaken bij de hand te hebben:

Verzamel relevantie informatie over je auto

Om een goed beeld te krijgen van de auto en de staat waarin deze verkeert, hebben we een aantal dingen van jou nodig. Zo willen we graag het kenteken en de meest recente kilometerstand weten. Maar ook of de auto in de afgelopen 6 maanden onderhoud gehad heeft en wat de staat is van de binnen- en buitenkant.  

Controleer of er nog onderhoud benodigd is 

Controleer vóór aanmelding of je auto nog onderhoud nodig heeft. Een auto met een geldige APK kan meer waard zijn als dezelfde auto zonder geldige APK. Branden er rode lampjes op het dashboard? Soms is dit middels een kleine reparatie eenvoudig op te lossen, waardoor de auto in waarde kan stijgen. 

Maak duidelijke foto’s 

Hoe duidelijker de foto’s zijn, hoe beter onze inspecteurs een passend bod kunnen garanderen. Zorg ervoor dat de auto van buiten en binnen schoon en netjes is, voordat je de foto’s maakt.  

Welke papieren heb ik nodig om mijn auto te verkopen?

Wat je in ieder geval nodig hebt als je jouw auto gaat verkopen, is het volledige papieren kentekenbewijs of de kentekencard met de 9-cijferige tenaamstellingscode. Dit hebben we nodig zodat wij de auto kunnen overschrijven naar de nieuwe eigenaar. Uiteraard nemen we dit volledig voor jou uit handen; wij regelen het vrijwaren en de overschrijving. 

De tenaamstellingscode bestaat uit 2 delen. Het eerste deel (4 cijfers) krijg je overhandigd bij de aankoop van het voertuig. Het tweede deel (5 cijfers) vind je terug op de kentekencard die wordt toegestuurd door het RDW nadat de auto van eigenaar is omgezet. Ben je deze kwijt? Deze kan je eenvoudig aanvragen op de website van RDW.