Welke parkeerapps zijn er?

Geschreven door Robert Veltkamp op woensdag 12 februari 2020
Dit artikel is op 19-03-2021 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 2 min

Betaald parkeren doe je liever niet. Maar als het dan toch moet, is het zo gepiept met een parkeerapp op je smartphone. Maar welke parkeerapps zijn er?

Parkeerapps hebben voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld geen parkeerautomaat te zoeken. Vooral wanneer het regent, is dit geen pretje. Met een parkeerapp meld je je auto simpelweg aan voor de desbetreffende parkeerzone, direct op je smartphone. Je betaalt voor het gebruik van de app, de transactiekosten. Die komen bovenop de parkeerkosten. Betalen doe je aan het einde van de maand, meestal met een automatische incasso. Je dient je wel te registreren.

Een groot voordeel van een parkeerapp is dat je alleen betaalt voor de tijd die je daadwerkelijk geparkeerd staat. Parkeerautomaten daarentegen werken met stappen van bijvoorbeeld tien minuten. Je moet vooraf inschatten hoe lang je denkt te parkeren. Met een parkeerapp betaal je nooit te veel.

Goedkope en gratis parkeerapps

Wat zijn goedkope en gratis parkeerapps? Veel parkeerapps zijn gratis, zoals het populaire Parkmobile. Je betaalt geen registratiekosten, maar wel transactiekosten. Wie lid is van de ANWB kan zich aanmelden voor de gratis parkeerapp ANWB Parkeren (onderdeel van de app ANWB Onderweg). De parkeerapp Ease2pay is de enige parkeerapp die volgens zijn aanbieder écht gratis is. Deze parkeerapp rekent ook geen transactiekosten. Een goedkope parkeerapp is TanQyou.

Wie naar goedkope parkeerapps zoekt, kan niet om Yellowbrick heen.

Parkeerapp in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

Grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn aangesloten bij de bekende parkeerapps. Een parkeerapp speciaal voor Rotterdam is Pay010. Je betaalt met iDEAL of creditcard zónder registratie- en transactiekosten. Een voordeel van de parkeerapp EasyPark is dat-ie in ruim 1.200 Europese steden werkt.

Overzicht parkeerapps

De kosten en voorwaarden van parkeerapps verschillen. Parkeer je vaak, dan kan een abonnement voordeliger zijn dan per transactie te betalen. In dit geval betaal je alleen een vast bedrag per maand. Ook het aantal steden dat bij de parkeerapp is aangesloten, is bepalend. En ook of je een extra kenteken aan de app kunt toevoegen, is van invloed op de prijs. Bekijk hier de tarieven van de parkeerapps:

Bekijk het aanbod auto's

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp is Manager Online Marketing bij viaBOVAG.nl

Robert is verantwoordelijk voor de online marketing van viaBOVAG.nl en draagt zorg voor het online uitbouwen van het merk viaBOVAG.nl. Hij is ondernemend, houdt van data en heeft een passie voor auto's.

LinkedIn foto Robert Veltkamp