Welke occasion past bij jou?

Geschreven door Robert Veltkamp op woensdag 24 april 2019
Dit artikel is op 10-03-2021 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 2 min

Wil je een occasion kopen? Maar heb je nog geen idee welke?<br> Met deze tips helpen wij je op weg om een passende occasion te vinden.

Welke occasion past bij jou

Occasion kiezen

Bedenk voordat je een occasion kiest, waar je de auto voor wilt gaan gebruiken. Alleen voor stadsritjes? Dan is een kleine compacte auto ideaal. Wil je juist je tweedehands auto gebruiken voor de langere afstanden? Dan is een wat grotere hatchback, SUV of stationwagon met wat meer comfort een goede keuze.

Stap voor stap naar je ideale occasion

Als je eenmaal weet waar je de tweedehands auto voor wilt gaan gebruiken, wordt het een stuk eenvoudiger om te bepalen welk model en type het beste past bij je wensen.
Denk daarbij ook aan de prijsklasse, brandstofverbruik, ruimte en zitplaatsen en veiligheidsvoorzieningen. En bijkomende kosten zoals: wegenbelasting, reparaties en autoverzekering.

Extra’s en optiepakketten

Bij het kopen van een occasion, kies je niet alleen voor een specifiek merk of model. Je kiest ook welke opties en accessoires je in je auto wilt. Denk bijvoorbeeld aan parkeersensoren, cruise control, airco enz.

Koop een betrouwbare occasion

Heb je eenmaal in je hoofd welke tweedehands auto je wilt gaan kopen, dan kan de zoektocht beginnen. Waar koop je een betrouwbare tweedehands auto? Bij viaBOVAG.nl vind je uitsluitend betrouwbare occasions met BOVAG Garantie en BOVAG Omruilgarantie.
Met deze zekerheden van viaBOVAG.nl, koop je geen kat in de zak en heb je in ieder geval 6 maanden garantie op je occasion en mag je de tweedehands auto binnen twee weken en maximaal 750 km omruilen. Zo weet je zeker dat je nooit een verkeerde keuze maakt.

Bekijk het aanbod

Maak een proefrit

Heb je een occasion gevonden? Mooi. Maak dan eerst een proefrit om te ervaren of dit ook echt de auto is die bij je past. Als je de occasion bekijkt, let dan ook op de volgende zaken:

  • Check of de motor lekt. Dit duidt op olie- of waterverlies.

  • Doet de verlichting het?

  • Maakt de uitlaat lawaai?

  • Trekt de auto naar 1 kant als je ineens stopt? Dan zijn de remmen versleten

  • Trekt de auto soepel op?

  • Loop de auto na op krassen, deuken en kleurverschil

  • Vraag aan het autobedrijf of er een onderhoudsboekje is.

Meer weten? Lees dan deze tips bij occasion kopen.

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp is Manager Online Marketing bij viaBOVAG.nl

Robert is verantwoordelijk voor de online marketing van viaBOVAG.nl en draagt zorg voor het online uitbouwen van het merk viaBOVAG.nl. Hij is ondernemend, houdt van data en heeft een passie voor auto's.

Robert Veltkamp