Waarom een occasion kopen?

Geschreven door Robert Veltkamp op woensdag 24 april 2019
Dit artikel is op 10-03-2021 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 2 min

Een occasion kopen of een nieuwe auto? Wat zijn de voordelen van het kopen van een occasion? En waar moet je speciaal op letten? In dit artikel lees je er meer over.

Waarom een occasion kopen

Voordelen van een occasion kopen

Als je een occasion koopt, ben je meestal een stuk voordeliger uit qua aanschafprijs.
De afschrijving van een occasion is daarnaast een stuk lager. Bovendien is de levertijd vaak een stuk korter en is het aanbod aan occasions groot. De kosten van onderhoud en reparatie kunnen hoger zijn, zeker bij wat oudere auto’s, maar daar wegen de lagere afschrijvingskosten veelal tegenop. De restwaarde van een tweedehands auto hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste zijn de leeftijd, de kilometerstand, de onderhoudshistorie, de staat van de auto en de uitvoering.

Occasion: waar moet je op letten?

Waar let je op bij de aanschaf van een goede en betaalbare tweedehands auto?
Bij het kopen van een occasion komt heel wat kijken. Niet alleen de prijs en de keuze van het merk en model, maar ook de veiligheid en betrouwbaarheid van de tweedehands auto.

Extra garantie op je occasion

Bij de koop van een occasion bestaat de kans op gebreken. Dan is het wel prettig als je kunt terugvallen op garantie. Soms heeft een tweedehands auto nog wat fabrieksgarantie. Die kan variëren van twee tot zeven jaar.

Op viaBOVAG.nl vind je uitsluitend betrouwbare occasions van aangesloten BOVAG-bedrijven. Aangeboden occasions zijn allemaal voorzien van zes maanden BOVAG Garantie, of een garantie die ten minste vergelijkbaar is, zoals een merkgarantie.

Bekijk het aanbod

En daarnaast hebben de occasions BOVAG Omruilgarantie. Op alle occasions op viaBOVAG.nl zit deze garantie. Ben je niet tevreden over je aankoop? Dan mag je binnen 14 dagen, 750 kilometer en in dezelfde staat waarin hij is geleverd, de auto omruilen. Het autobedrijf biedt je dan binnen 8 weken een alternatieve occasion aan. Zo weet je zeker dat je van je aankoop kunt genieten.

Extra tips

  • Check altijd op RDW.nl om de voorgeschiedenis van de occasion te achterhalen. Zo kun je ook zien of er een terugroepactie is geweest.

  • Maak altijd een proefrit en zet dan de radio uit. Anders hoor je niet of de motor een raar geluid maakt en voel je ook minder goed hoe de auto rijdt.

Meer weten? Lees dan deze tips bij occasion kopen door.

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp is Manager Online Marketing bij viaBOVAG.nl

Robert is verantwoordelijk voor de online marketing van viaBOVAG.nl en draagt zorg voor het online uitbouwen van het merk viaBOVAG.nl. Hij is ondernemend, houdt van data en heeft een passie voor auto's.

Robert Veltkamp