Top 10 betrouwbare auto's

Geschreven door Robert Veltkamp op woensdag 24 april 2019
Dit artikel is op 17-05-2021 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 3 min

Wil je onbezorgd met een betrouwbare gebruikte auto de weg op? Volgens een online enquête van de Consumentenbond zijn dit tien betrouwbare auto’s die je kunt kopen. Houd er echter wel rekening mee dat er natuurlijk altijd iets kan gebeuren en dat er nog meer betrouwbare auto’s te koop zijn. Een officieel BOVAG-bedrijf kan je daarover adviseren.

Top 10 betrouwbare auto's

Toyota Verso-S (2009-2016)

De Toyota Verso-S is een compacte, vijfdeurs MPV met vijf zitplaatsen. Hij is er met benzinemotoren in combinatie met een handgeschakelde of automatische transmissie. De Dynamic-uitvoering is zeer rijk uitgerust met een navigatiesysteem, lichtmetalen wielen, cruisecontrol en climate control.

Toyota Yaris (2009-2014)

Een ander model van Toyota is de Yaris. Deze compacte auto in het B-segment is er met benzine- en dieselmotoren, maar ook met een hybride aandrijflijn. De vijfdeursvariant is het populairst, de variant met drie deuren zie je nauwelijks. De Yaris is er in veel uitvoeringen, dus bekijk goed welke het beste bij je past.

Mazda 2 (2009-2014)

De Mazda 2 staat ook vermeld als een betrouwbare auto. De Mazda 2 is verkrijgbaar in benzine-, diesel- en biFuel-varianten. Met die laatste uitvoering kun je zowel benzine als lpg tanken. Een rijk uitgeruste uitvoering is de GT-M-line, die voorzien is van onder meer lichtmetalen wielen en parkeersensoren.

Toyota Auris (2013-2018)

Dit is de eerste wat grotere, betrouwbare auto in deze lijst. De Toyota Auris is een auto in het C-segment en concurreert met de Volkswagen Golf, de Opel Astra en de Ford Focus. De Auris is er ook als benzine-, diesel- en hybridevariant. Voorheen noemde Toyota dit model de Corolla.

Opel Corsa (2015-heden)

Zoek je liever een Duitse auto? Dan is wellicht de Opel Corsa interessant. De Corsa is een B-segmentauto die concurreert met de Volkswagen Polo, de Renault Clio en de Ford Fiesta. Hij is er met benzine- en dieselmotoren en met een handgeschakelde of automatische transmissie.

Honda Insight (2009–2014)

Een bijzondere verschijning is de Honda Insight, de tegenhanger van de Toyota Prius. De Hyundai Insight is ontworpen en ontwikkeld als hybrideauto en is voorzien van een benzinemotor gekoppeld aan een elektromotor. Qua formaat houdt de binnenruimte het midden tussen auto’s uit het C- en D-segment.

Mitsubishi ASX (2010–heden)

Een betrouwbare SUV is bijvoorbeeld de Mitsubishi ASX. De compacte ASX is er met benzine- en dieselmotoren gecombineerd met een handgeschakelde transmissie. De meeste Mitsubishi’s ASX zijn uitgerust met veel opties. Wist je dat de Mitsubishi ASX ook als Citroën C4 Aircross verkocht is?

Suzuki SX4 (2006-2014)

De Suzuki SX4 is een compacte SUV die nieuw verkrijgbaar was met een benzinemotor en een handgeschakelde of een automatische transmissie. De Exclusive-uitvoering heeft de meeste opties, maar er zijn ook diverse rijk uitgeruste actiemodellen. De Suzuki SX4 is ook verkocht als Fiat Sedici.

Hyundai i10 (2013-heden)

Een van de kleinste auto’s in dit rijtje is de Hyundai i10. De A-segmenter is er uitsluitend met een benzinemotor die gekoppeld is aan een handgeschakelde of automatische transmissie. De i10 concurreert met de Volkswagen Up! en de Kia Picanto. Het aanbod varieert van de voordelige Active-uitvoering tot de complete Comfort-uitvoering.

Citroën C3 (2013-2016)

Een Franse auto kan natuurlijk ook interessant zijn, kijk bijvoorbeeld eens naar de Citroën C3. Deze B-segmentauto heeft een hoge zitpositie en een comfortabele wegligging. De keuze bestaat uit een benzine- of dieselmotor die gekoppeld is aan een handgeschakelde of automatische transmissie. De meest luxe uitvoering is de Exclusive versie.

Wil je liever een auto met een hoge instap? Lees dan het blogartikel over tien auto’s met een hoge instap.

https://www.viabovag.nl/auto

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp is Manager Online Marketing bij viaBOVAG.nl

Robert is verantwoordelijk voor de online marketing van viaBOVAG.nl en draagt zorg voor het online uitbouwen van het merk viaBOVAG.nl. Hij is ondernemend, houdt van data en heeft een passie voor auto's.

LinkedIn foto Robert Veltkamp