Tips voor het kopen van een zuinige auto

Geschreven door Robert Veltkamp op woensdag 24 april 2019
Dit artikel is op 15-03-2021 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 2 min

Op zoek naar een zuinige auto? Waar moet je op letten? Met deze tips helpen we je op weg om een zuinige auto te kopen.

Tips voor kopen zuinige auto

Kleine auto: zuiniger en milieuvriendelijker

Een kleinere auto verbruikt minder brandstof vanwege het lagere gewicht en de vaak kleinere motor. Bedenk voordat je een passende tweedehands auto kiest, waar je de auto voor wilt gaan gebruiken. Alleen voor stadsritjes? Dan is een kleine compacte auto ideaal.
Met een kleinere auto sla je twee vliegen in 1 klap: je bent voordeliger uit en klimaatvriendelijker bezig. Kleinere auto’s bieden diverse financiële voordelen, zelfs als je kiest voor een jonge occasion, zoals lagere brandstofkosten en minder wegenbelasting.

Zuinige auto’s met energielabel A

Energielabels ken je waarschijnlijk al van de koelkasten en wasmachines. Het label tref je nu ook aan op alle voor verkoop tentoongestelde nieuwe personenauto's. Het label zegt iets over het relatieve brandstofverbruik en daarmee de CO2-uitstoot van de nieuwe auto.
Ben je van plan om een nieuwe auto te kopen? Kies dan voor een model met energielabel A. Auto’s met dit label zijn 20 procent zuiniger dan gemiddeld in de klasse van die specifieke auto.

Kies bewust voor je brandstof

Elektrische en hybride auto’s hebben een lagere milieubelasting dan auto’s die rijden op diesel en benzine. Volledig elektrische auto’s zijn voor het milieu de allerbeste keuze. Daarnaast betaal je minder belasting.

Check je daadwerkelijke brandstofverbruik

Het brandstofverbruik van een auto wordt bepaald door je rijgedrag, het wegtype, de temperatuur, de weersomstandigheden, gebruik van accessoires en nog een boel meer.
Wil je weten wat verschillende auto’s in de praktijk verbruiken? Neem dan een kijkje op Ecotest. Op de website van RDW lees je meer over brandstofverbruik van personenauto’s.

Bekijk het aanbod

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp is Manager Online Marketing bij viaBOVAG.nl

Robert is verantwoordelijk voor de online marketing van viaBOVAG.nl en draagt zorg voor het online uitbouwen van het merk viaBOVAG.nl. Hij is ondernemend, houdt van data en heeft een passie voor auto's.

Robert Veltkamp