Blog

Waar moet je op letten bij het kopen van een motorhelm?

Motorkleding is essentieel als het gaat om veiligheid op te motor. Daar hoort natuurlijk ook de motorhelm bij. Die is ook verplicht, maar waar moet je precies op letten bij het kopen van een motorhelm? Hoe kies je de juiste helm? Waar moet een motorhelm aan voldoen? Wat past er bij je en hoe moet hij zitten? Hier lees je alles wat je moet weten over het kopen van een nieuwe motorhelm.

Lees meer

Elektrische motor kopen, waar moet je op letten?

Alles over elektrische motoren: waar moet je op letten?

Het Amerikaanse Zero Motorcycles is de eerste aanbieder van elektrische motorfietsen in Nederland. In 2013 verscheen de Zero DS ZF 11.4. Van dit merk zijn er dus al wat tweedehands exemplaren te vinden. Waarop moet je letten bij aankoop?

Lees meer

hier moet je op letten als je een motor koopt

Tweedehandse motor kopen - checklist en tips

Waar moet je op letten bij het kopen van een motor? Hier vind je een checklist en tips.

Lees meer

Welk type motor past bij mij?

Ben je een sportief type? Houd je van snelheid en met de motor schuin door de bocht in de bergen? Of wil je tochtjes maken in een rustig tempo en onderweg een terrasje pakken? Of wil je met de motor naar je werk rijden, soepel door de file laveren en weer en wind trotseren? Kortom, welk type motor past jou?

Lees meer

Motorrijbewijs: welk rijbewijs heb je nodig?

Je hebt besloten dat je wilt gaan motorrijden. Maar je hebt nog geen motorrijbewijs, dus je gaat natuurlijk eerst motorrijles nemen. Er zijn drie categorieën van het motorrijbewijs: A1, A2 en A. Hoe kom je aan zo’n rijbewijs voor een motor en welke krijg je dan?

Lees meer

De mooiste motorroutes in Nederland

Zin in een dagje toeren met je motorfiets. Dat kan prima in Nederland en het is nog leuk ook. Want waarom zou je naar de Belgische Ardennen of de Eifel in Duitsland rijden als er in eigen land nog genoeg te ontdekken valt?

Lees meer

10 chopper motoren die je gezien moet hebben

Chopper motoren zijn er te kust en te keur. Welke zijn echter het leukst? Waarmee trek je zeker weten de aandacht? Want dat is toch wat je wilt als je een chopper motor koopt. Het gaat niet alleen om rijden en toeren, maar ook om zien en gezien worden.

Lees meer

Motorvakantie

Met de motor op zomervakantie? Hier moet je aan denken

Motorrijden is vrijheid. Op vakantie gaan ook. Beide zaken combineren, geeft dan ook het ultieme vrijheidsgevoel. Of je nu zelf op verkenning gaat of met een groep de mooiste routes rijdt. Er zijn wel een aantal zaken waar je goed op moet letten. Wat neem je bijvoorbeeld wel en niet mee?

Lees meer

10 naked motoren die je gezien moet hebben

Bijna alle merken hebben tegenwoordig een naked motor in het aanbod. Het is het type motor zonder windscherm of kuip. Hooguit is een kleine, zogenaamde flyscreen voor de cockpit gemonteerd. De zitpositie op een naked is licht voorover en dit genre motoren laat zich zeer gemakkelijk besturen dankzij het lage gewicht en de geringe zadelhoogte.

Lees meer

Scooter viaBOVAG.nl

Motorscooter kopen? Hier moet je op letten

Het aanbod van motorscooters is zeer uitgebreid. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen en het gemak. Een motorscooter is wendbaar en in de stad kun je hem op veel plekken makkelijk parkeren. Ook voor woon-werkverkeer is dit vervoermiddel het overwegen waard.

Lees meer