Blog

Elektrische auto met trekhaak kopen; hier moet je op letten

Een trekhaak is voor veel mensen een belangrijke optie op een auto. Met een trekhaak kun je een caravan, vouwwagen of een aanhanger. Maar je kunt er ook een fietsendrager op monteren. Een trekhaak op een auto met verbrandingsmotor is algemeen bekend, maar nu zien we steeds meer interesse voor een elektrische auto met trekhaak. Zijn die er en hoeveel kan ik trekken met een elektrische auto?

Lees meer

Elektrische auto met caravan viaBOVAG

Op vakantie met een elektrische auto met caravan

Een elektrische auto met een trekhaak erachter zie je steeds vaker. Logisch ook, want het aanbod aan elektrische auto’s neemt snel toe en ook de verkochte aantallen laten al een tijdje groei zien. De techniek van elektrische auto’s wordt ook steeds beter, met als gevolg dat trekgewichten fors toenemen. In dit artikel lees je meer welke elektrische auto een caravan mag trekken en waarop je moet letten.

Lees meer

Hier moet je op letten bij het kopen van een vouwwagen

Met een vouwwagen combineer je het comfort van een caravan met het gemak van een tent. Het aanbod van nieuwe en gebruikte vouwwagens is groot, maar hoe maak je de juiste keuze? In dit artikel vind je een aantal tips waar je op moet letten wanneer je een nieuwe vouwwagen of een occasion aan wilt schaffen.

Lees meer

kenteken caravan, camper vouwwagen overschijven

Kenteken overschrijven van een caravan of camper: hoe doe je dat?

Heb je een caravan of een vouwwagen van meer dan 750 kilogram gekocht? Of heb je een camper aangeschaft? Dan moet je het kenteken van dit kampeermiddel op jouw naam laten zetten. Dat overschrijven doe je samen met de verkoper. In dit artikel lees je hoe een kenteken voor een caravan, vouwwagen of camper overzet en waar je op moet letten.

Lees meer

mini of compacte caravan

Mini caravan: ontdek de voordelen

Hou je van buiten zijn en kamperen, maar wil niet met een grote caravan of camper op vakantie gaan? Zoek je bij het kamperen meer comfort dan een tent en wil je niet op de grond slapen? Kies dan voor een mini caravan. Deze compacte caravans zijn ideaal voor avontuurlijke kampeerders, rondtrekkende of beginnende kampeerders en wanneer je wat meer luxe wilt dan een tent.

Lees meer

vakantiegeld auto kopen

Vakantiegeld; waar geef jij het aan uit?

Deze maand krijgen we weer vakantiegeld. Vakantiegeld is eigenlijk een klein spaarpotje wat je werkgever elke maand voor jou heeft gereserveerd. Heb je al bedacht waar je jouw vakantiegeld aan uit wil geven? Wanneer je niet op vakantie gaat dit jaar of een deel van je vakantiegeld overhoudt kun je jouw vakantiegeld ook anders besteden. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad of overkapping in de tuin, de aankoop van een boot, een nieuwe camper/caravan of een auto.

Lees meer

Tips om je kampeermiddel klaar voor het seizoen maken jpg

12 tips om je kampeermiddel klaar te maken voor het seizoen

Bij kamperen denk je aan Nederland. In ons land vind je namelijk veel caravans, campers en vouwwagens. Wanneer het voorjaar aanbreekt, dan worden deze uit de stalling gehaald om weer op weg te gaan. Waar moet je op letten wanneer je je kampeermiddel uit de stalling haalt, zodat je weer veilig en comfortabel op weg kunt? Je leest het in dit artikel.

Lees meer

Kamperen in Nederland waar kun je uit kiezen

Kamperen in Nederland: waar kun je uit kiezen?

Met kamperen ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid. Ga je in Nederland kamperen, dan heb je de keuze uit heel veel verschillende mogelijkheden. Van zelfvoorzienend tot een luxe kampeerplek die van alle gemakken voorzien is. In dit artikel zetten we de mogelijkheden van kamperen in Nederland voor je op een rij.

Lees meer

Caravan luifel of voortent

Kies je voor een luifel of voortent voor je caravan?

Wanneer je op pad gaat met je caravan, dan is een voortent of een luifel een waardevolle aanvulling. Je krijgt er meer leefruimte door, je zit droog en hebt minder last van de wind en je hebt schaduw wanneer de zon de hele dag schijnt. Wanneer kies je voor een luifel en wanneer voor een voortent? In dit artikel leggen we je de verschillen uit.

Lees meer

5 tips wanneer je op pad gaat met een caravan

Met een caravan op pad gaan is heerlijk. Of je lang met vakantie gaat of een kort weekendje boekt, je wilt zeker weten dat je veilig en vertrouwd onderweg bent. Waar moet je op letten wanneer je met je caravan op pad gaat? En wat zijn waardevolle tips? Je leest het in dit artikel.

Lees meer