Fietsendrager voor elektrische fiets: hier moet je op letten

Geschreven door Marleen Miltenburg op maandag 24 mei 2021
Dit artikel is op 19-07-2021 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 2 min

Wil je eens ergens anders fietsen met je e-bike? Neem deze dan mee met een speciale fietsendrager. Waar moet je op letten? Lees het hier.

Elektrische fietsen zijn zwaarder of groter dan gewone fietsen. Om deze reden zijn speciale fietsendragers voor e-bikes ontwikkeld die meer gewicht kunnen dragen. Met een fietsendrager voor een elektrische fiets vervoer je je e-bike op een eenvoudige manier achterop je auto of camper, waardoor je andere plekken op de fiets kunt ontdekken of ermee op vakantie kunt gaan. Lees in dit artikel welke mogelijkheden er zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een fietsendrager voor e-bikes.

Fietsendrager elektrische fiets

Met een fietsendrager voor een elektrische fiets vervoer je eenvoudig jouw e-bikes. Deze speciaal ontwikkelde fietsendragers zijn beschikbaar voor één, twee, drie of zelfs voor vier elektrische fietsen. Sommige fietsendragers voor elektrische fietsen hebben meer afstand tussen de wielgoten, waardoor ook bredere frames makkelijk passen. Heb je een elektrische fiets met brede banden, bijvoorbeeld een speed pedelec? Let er dan op dat de breedte van de wielgoot breed genoeg is om je band daar stabiel en veilig in te plaatsen. Sommige merken van fietsendragers bieden ook bredere steunen aan als een optie.

Fietsendrager trekhaak

Om een e-bike veilig te vervoeren op een fietsendrager, heb je alleen de keuze uit fietsendragers voor op een trekhaak. Houd daarbij wel het maximale draagvermogen van de trekhaak in de gaten. Omdat een e-bike vaak 25 kilo of meer weegt, worden fietsendragers voor op het dak of op de achterklep van de auto niet aangeboden. Vrijwel alle dragers voor e-bikes hebben een kantelsysteem, waardoor de kofferbak of de achterklep van de auto goed bereikbaar blijft, zodat je de e-bikes niet steeds van de drager hoeft te halen. En zie je er tegenop om jouw e-bike op de fietsendrager te tillen? Kies dan voor een fietsendrager waarbij je een oprijgoot kunt aanschaffen of kies een drager met een liftfunctie.

Fietsendrager voor een e-bike

Bekende merken fietsendragers voor elektrische fietsen zijn Thule, Spinder, Uebler, Pro-user en Twinny Load. Sommige van deze merken bieden een model fietsendrager voor elektrische fietsen aan die ingeklapt kan worden. Zo kun je de drager eenvoudig opbergen, bijvoorbeeld achter in een auto of in de schuur of garage. Let bij de keuze voor een drager ook of er degelijke verlichting of reflectie op zit, of er een houder voor de stekker aan zit en hoe je witte kentekenplaat op de fietsendrager wordt vastgeklemd. En laat je de e-bikes wel eens even onbeheerd achter? Kies dan voor een drager die je op slot kunt zetten. Met een fietsendrager voor elektrische fietsen vervoer je gemakkelijk je e-bike. Op die manier kun je genieten van jouw eigen fiets in een andere omgeving. Een dagje weg, voor een weekend of tijdens je vakantie.

Bekijk het aanbod fietsen

Marleen Miltenburg

Marleen Miltenburg is Online Marketeer bij viaBOVAG.nl.

Marleen ondersteunt de online marketing van viaBOVAG.nl. Zij is enthousiast, gedreven en leergierig.