Blog

Elektrische fiets kopen

Elektrische fiets kopen; alle tips en tricks

Interesse in een elektrische fiets? Lees hier alles het kopen van een elektrische fiets

Lees meer

Een e-bike met een riemaandrijving kopen

Een e-bike met een riemaandrijving kopen

Steeds vaker worden elektrische fietsen uitgerust met een riemaandrijving. Wat zijn de voor- en nadelen? Lees het hier.

Lees meer

8 Unieke regio’s in Nederland met heerlijke fietsroutes

Nederland is fietsland. Dat merk je aan de goede infrastructuur, de vele voorzieningen onderweg en de talloze fietsroutes die in ons land te vinden zijn. Wanneer je van plan bent om Nederland met de fiets te ontdekken, dan is een eerste stap om te kijken in welke regio in Nederland je wilt gaan fietsen.

Lees meer

Fietsen diefstal GPS tracker

GPS tracker op jouw elektrische fiets

Om jouw waardevolle fiets te beschermen tegen diefstal, is een GPS-tracker een nuttig afschrikmiddel. En is je fiets onverhoopt toch gestolen? Dan kun jij of een gespecialiseerd bedrijf je e-bike opsporen. In dit artikel lees je hoe een GPS-tracker op je fiets werkt en wat je kunt doen als jouw fiets nog geen fiets tracker heeft.

Lees meer

Gravel bike kopen

Gravel bikes, waar moet je op letten?

Gravelbikes is een nieuwe categorie fietsen die snel aan populariteit wint. Met een gravelfiets ga je af van je vertrouwde routes en kun je kiezen voor verschillende soorten ondergrond. Wat zijn de kenmerken van een gravelbike en wat kun je ermee doen? Je leest het in dit artikel.

Lees meer

Fietsvakantie in Nederland

Fietsvakantie in Nederland

Nederland ontdek je het beste met een fiets. Met een fietsvakantie door Nederland maak je kennis met de steden, de natuur en het water van ons land. Ga je op de fiets Nederland ontdekken? Dan heb je de keuze uit heel veel verschillende opties. Welke dat zijn, dat lees je in dit artikel.

Lees meer

Mountainbiken in Nederland

Mountainbiken: ontdek Nederland offroad

Met een mountainbike ontdek je nieuwe paden. Zeker wanneer je offroad gaat fietsen, dan is een mountainbike de meest geschikte fiets waarmee je op een comfortabele manier in moeilijk begaanbaar, bosrijke gebieden of in heuvelachtige terreinen kunt fietsen. Daarbij vangen de dikke banden en de vering de schokken gedeeltelijk voor je op.

Lees meer

Fietsen tijdens vakantie

Fietsen tijdens je vakantie: lees alle tips en tricks

Wil je tijdens je vakantie een aantal mooie fietstochten maken? Dan maak je een goede keuze. Fietsen werkt namelijk ontspannend en in een andere omgeving ervaar je echt het vakantiegevoel. Je ontdekt nieuwe wegen en paden, ontmoet andere fietsers en geniet van het lokale eten. Maar waar moet je op letten wanneer je gaat fietsen tijdens je vakantie? Of wanneer je met fietsvakantie gaat?

Lees meer

Fiets meenemen in de trein

Je fiets meenemen in de trein: hier moet je op letten

Nederland is fietsland bij uitstek, daarom is het mogelijk om op een laagdrempelige manier je fiets mee te nemen in de trein. Als woon-werkfietser wil je onbezorgd met de trein én je fiets naar je werk gaan. En ga je erop uit met de fiets, bijvoorbeeld op fietsvakantie? Dan wil je spontaan beslissingen kunnen nemen en op ieder treinstation in Nederland op of uit kunnen stappen. Bijvoorbeeld bij materiaalpech, als het weer verandert of als je je fietsroute verandert.

Lees meer

Hoeveel calorieen verbrand je met fietsen

Hoeveel calorieën verbrand je met fietsen?

Wil je calorieën verbranden? Kies dan voor de fiets. Fietsen is namelijk een uitstekende activiteit om calorieën mee te verbranden. En dat niet alleen: fietsen in de buitenlucht is goed voor je weerstand, je verbetert je conditie en je valt ermee af. Wat het aantal calorieën is dat je met fietsen verbrandt hangt onder andere af van je gewicht en je spiermassa, van de snelheid en het type fiets.

Lees meer