Blog

Fietsvakantie in Nederland

Fietsvakantie in Nederland

Nederland ontdek je het beste met een fiets. Met een fietsvakantie door Nederland maak je kennis met de steden, de natuur en het water van ons land. Ga je op de fiets Nederland ontdekken? Dan heb je de keuze uit heel veel verschillende opties. Welke dat zijn, dat lees je in dit artikel.

Lees meer

Mountainbiken in Nederland

Mountainbiken: ontdek Nederland offroad

Met een mountainbike ontdek je nieuwe paden. Zeker wanneer je offroad gaat fietsen, dan is een mountainbike de meest geschikte fiets waarmee je op een comfortabele manier in moeilijk begaanbaar, bosrijke gebieden of in heuvelachtige terreinen kunt fietsen. Daarbij vangen de dikke banden en de vering de schokken gedeeltelijk voor je op.

Lees meer

Fietsen tijdens vakantie

Fietsen tijdens je vakantie: lees alle tips en tricks

Wil je tijdens je vakantie een aantal mooie fietstochten maken? Dan maak je een goede keuze. Fietsen werkt namelijk ontspannend en in een andere omgeving ervaar je echt het vakantiegevoel. Je ontdekt nieuwe wegen en paden, ontmoet andere fietsers en geniet van het lokale eten. Maar waar moet je op letten wanneer je gaat fietsen tijdens je vakantie? Of wanneer je met fietsvakantie gaat?

Lees meer

Fiets meenemen in de trein

Je fiets meenemen in de trein: hier moet je op letten

Nederland is fietsland bij uitstek, daarom is het mogelijk om op een laagdrempelige manier je fiets mee te nemen in de trein. Als woon-werkfietser wil je onbezorgd met de trein én je fiets naar je werk gaan. En ga je erop uit met de fiets, bijvoorbeeld op fietsvakantie? Dan wil je spontaan beslissingen kunnen nemen en op ieder treinstation in Nederland op of uit kunnen stappen. Bijvoorbeeld bij materiaalpech, als het weer verandert of als je je fietsroute verandert.

Lees meer

Hoeveel calorieen verbrand je met fietsen

Hoeveel calorieën verbrand je met fietsen?

Wil je calorieën verbranden? Kies dan voor de fiets. Fietsen is namelijk een uitstekende activiteit om calorieën mee te verbranden. En dat niet alleen: fietsen in de buitenlucht is goed voor je weerstand, je verbetert je conditie en je valt ermee af. Wat het aantal calorieën is dat je met fietsen verbrandt hangt onder andere af van je gewicht en je spiermassa, van de snelheid en het type fiets.

Lees meer

moeder fiets

Waarom zou je kiezen voor een elektrische moederfiets?

Een elektrische moederfiets biedt alles wat de ‘gewone’ elektrische fietsen ook hebben en daarnaast bieden ze meer ruimte en stabiliteit. Dat is handig om één of twee kinderen te vervoeren, met veel plaats voor accessoires zoals een buggy en twee ruime tassen aan de zijkanten van de bagagedrager. Wanneer je ervoor kiest om een goede moederfiets te kopen, dan kies je voor een veilige, comfortabele rit voor ouder én kind(eren). Met zo’n moederfiets, mamafiets, vaderfiets, familiefiets of gezinsfiets fiets je makkelijk en veilig overal naartoe.

Lees meer

Fietsband kopen Hier moet je op letten

Fietsband kopen? Hier moet je op letten

Een fietsband moet comfort geven, veilig en lekbestendig zijn. Waar moet je op letten wanneer je een nieuwe fietsband gaat kopen? Lees het hier.

Lees meer

Een e-bike met een riemaandrijving kopen

Een e-bike met een riemaandrijving kopen

Steeds vaker worden elektrische fietsen uitgerust met een riemaandrijving. Wat zijn de voor- en nadelen? Lees het hier.

Lees meer

Elektrische bakfiets

Elektrische bakfiets kopen? Hier moet je op letten

Met een elektrische bakfiets breng je kinderen veilig en comfortabel naar school. Daarvoor hoef je de auto niet meer te pakken. En fietsen met een bakfiets gaat helemaal gemakkelijk wanneer je bakfiets elektrisch ondersteund wordt. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je een elektrische bakfiets gaat kopen.

Lees meer

Fiets leasen, fiets huren of fiets kopen

Wat zijn de verschillen tussen het kopen, huren of leasen van een nieuwe fiets?

Met een fiets reis je snel, makkelijk en comfortabel naar je bestemming. Zeker wanneer je kiest voor een elektrische fiets, daarmee fiets je fluitend naar bijvoorbeeld je werk. Wanneer je je oog hebt laten vallen op een nieuwe fiets, dan kun je deze kopen, huren of leasen. In dit artikel lees je wat de verschillen zijn, zodat je een goede keuze kunt maken.

Lees meer