Elektrische auto's in 2019 en in de toekomst

Geschreven door Robert Veltkamp op donderdag 29 augustus 2019
Dit artikel is op 10-03-2021 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 2 min

In 2019 en 2020 verschijnen weer diverse nieuwe elektrische modellen op de markt. In dit blog lees je alles over de nieuwste elektrische auto’s.

Elektrische auto's in 2019 en 2020

Elektrische auto's in 2019

2020 lijkt het jaar te worden van de compacte elektrisch aangedreven auto. Volgend jaar maken nieuwe compacte modellen met elektrische aandrijving van Renault, Opel, Peugeot, Mini en Honda hun opwachting. Het kleinste nieuwe elektrisch aangedreven model is de Honda e. Die is voorzien van een retro-uiterlijk en biedt naar verluidt een actieradius van ongeveer tweehonderd kilometer op één acculading.

De Renault Zoe staat al sinds 2012 in de showroom, maar is nu ingrijpend vernieuwd. Behalve dat de Zoe een opgefrist uiterlijk heeft, kan de vernieuwde compacte Renault voortaan een afstand van maar liefst 390 kilometer op één acculading afleggen. Ook uit Frankrijk komt de Peugeot e-208. Dit is een volledig nieuw ontwikkelde elektrische auto die zijn techniek deelt met de Opel Corsa-E. De e-208 heeft een actieradius van 340 kilometer en dat is tien kilometer meer dan die van de Corsa-E. Tegelijkertijd verschijnt ook de Mini Cooper SE in de showroom en die heeft een actieradius van 232 kilometer op een volle accu.

Overzicht elektrische auto's van de bekendste merken:

Elektrische auto's met hoge instap in 2020

In 2020 verschijnen ook diverse elektrische auto’s met een hoge instap op de markt. Kia introduceert de nieuwe e-Soul, die 452 kilometer op één acculading kan afleggen. DS Automobiles – het luxemerk van Citroën – presenteert de DS 3 Crossback e-Tense. Deze SUV komt 320 kilometer ver op een volle accu. Naar verluidt verschijnt in 2020 ook een elektrische versie van de Volvo XC40 op de markt.

Elektrische auto's met hoge instap:

Ook in het hogere segment maken diverse nieuwe modellen hun opwachting. Op de valreep van 2019 levert Mercedes-Benz de eerste exemplaren van de EQC af. Concurrent BMW introduceert medio 2020 de iX3. Beide elektrische auto’s kunnen volgens de WLTP-testcyclus ongeveer vierhonderd kilometer afleggen op één acculading.

Elektrische auto's van hogere segment:

  • Mercedes-Benz EQC

  • BMW iX3 (wordt nog gelanceerd)

Wil je meer weten over elektrische auto’s? Lees hier de meestgestelde vragen over elektrische auto's.

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp is Manager Online Marketing bij viaBOVAG.nl

Robert is verantwoordelijk voor de online marketing van viaBOVAG.nl en draagt zorg voor het online uitbouwen van het merk viaBOVAG.nl. Hij is ondernemend, houdt van data en heeft een passie voor auto's.

Robert Veltkamp