Blog

Alles over bijtelling

Bijtelling elektrische auto's in 2019 en verder

Rijd je meer dan 500 privékilometers per kalenderjaar in een zakelijk aangeschafte auto? Dan krijg je te maken met bijtelling voor het privégebruik van de auto. Maar wat is die bijtelling precies? En hoe bereken je die?

Lees meer

Elektrische auto's in 2019 en 2020

Elektrische auto's in 2019 en in de toekomst

In 2019 en 2020 verschijnen weer diverse nieuwe elektrische modellen op de markt. In dit blog lees je alles over de nieuwste elektrische auto’s.

Lees meer

Elektrische auto opladen - Nederland en Europa

Oplaadpunten voor elektrische auto's in Nederland en Europa

Heb je met je elektrische auto een lange reis voor de boeg? Bekijk van tevoren waar je de accu kunt opladen. In dit blog vertellen we alles over het opladen van de accu van een elektrische auto, in Nederland en verder weg in Europa.

Lees meer

Alles over elektrische auto's

De meestgestelde vragen over elektrische auto’s

Ben je nieuwsgierig naar elektrisch rijden? In dit blog lees je alles over de elektrische auto. Wat kost bijvoorbeeld een elektrische auto? En hoeveel elektrische auto’s zijn er in Nederland? We zetten de meestgestelde vragen over elektrisch rijden op een rij.

Lees meer

Kia Niro

De 5 meest verkochte elektrische auto's in eerste halfjaar 2019

De verkoop van nieuwe elektrische auto's is in 1 jaar tijd meer dan verdubbeld. In 2019 werden 17.266 elektrische auto's verkocht, waarmee het aandeel elektrische auto's op 7,6% komt. Bekijk hier de 5 meest verkochte elektrische auto's.

Lees meer

Eureka PROMETHEUS - afbeelding

Eureka PROMETHEUS-project - Deze auto reed in 1995 al 1.678 kilometer zelfstandig

Bijna elke autofabrikant stort zich tegenwoordig op autonoom rijden, maar zelfrijdende auto’s bestaan al langer dan je denkt. Deze auto reed al in 1995 autonoom van München naar Kopenhagen – een afstand van 1.678 kilometer.

Lees meer

Hyundai Ioniq

Zuinig rijden? Dit zijn de vijftien zuinigste benzineauto’s

Hoe kan ik zo zuinig mogelijk rijden? Die vraag stelt iedereen zich bij het tankstation. In dit blog zetten we de vijftien zuinigste benzineauto’s op een rij en vertellen we hoe je zo zuinig mogelijk kunt rijden.

Lees meer

Hybride auto kopen - waar moet je op letten

Hybride auto kopen, waar moet je op letten?

Het Nederlandse wagenpark kent een groeiend aantal hybride auto’s, inmiddels zijn het er al ruim 250.000. Een hybride auto combineert een benzine- of dieselmotor met een elektromotor. Hybride auto’s zijn er in diverse soorten, maar het doel is steeds hetzelfde: een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Het kopen van een hybride occasion kan dus heel interessant zijn. In dit artikel lees je waarop je moet letten bij het kopen van een hybride auto.

Lees meer