Auto review videos op YouTube

Geschreven door Robert Veltkamp op donderdag 20 augustus 2020
Dit artikel is op 15-03-2021 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 2 min

Om erachter te komen of de auto die jij wilt kopen wel echt bij jou past, kun je naar de dealer gaan voor een proefrit. Ook kun je een auto review video bekijken op YouTube. We zetten handige YouTube kanalen voor je op een rijtje.

Het heeft voordelen om eerst een review video op YouTube te kijken. De mensen die op YouTube video’s maken van auto’s, hebben vaak veel ervaring met allerlei soorten auto’s en kunnen je alle bijzonderheden vertellen.

Autotest YouTube kanalen

Op YouTube zijn veel kanalen te vinden die auto’s testen. Er bestaan veel internationale (Engelstalige) kanalen, zoals van AutoCar, AutoExpress, carwow en Supercar Blondie. Maar de uitvoeringen die in deze Engelstalige kanalen worden getest, kunnen verschillen met de modellen die in Nederland op de markt komen.

In Nederland zijn er YouTube-kanalen waar je alles over jouw volgende auto te weten kunt komen. We zetten er enkele op een rijtje:

  • Autovisie – de makers van het magazine en de website maken ook video’s van de auto’s die ze testen. Autovisie richt zich vooral op autoliefhebbers met wat langere video’s waarin ze de auto’s verder uitpluizen.

  • AutoWeek – ook AutoWeek is bekend van het magazine dat wekelijks uitkomt. De review video’s die ze van auto’s maken zijn wat algemener dan die van Autovisie, hoewel ze beslist ook autoliefhebbers aanspreken.

  • Autoblog – Autoblog richt zich op de wat jongere doelgroep en gaat daarmee wat minder diep op de details van auto’s in en houdt het wat eenvoudiger.

  • AutoRAI.nl – bekend van de gelijknamige website, maakt AutoRAI.nl ook video’s waarin ze auto’s dichterbij bekijken, testritten maken en onderzoeken. Daarbij richten ze zich aan de ene kant op liefhebbers, door wat meer details over de auto’s te geven, en aan de andere kant houden ze het ook interessant voor mensen met minder basiskennis van auto’s.

Proefrit maken met je volgende auto

Alle informatie die je uit de review video’s haalt is natuurlijk handig en kan je helpen om een keuze te maken voor een auto die bij jou past. Maar om er echt achter te komen of je een klik hebt met je volgende auto, kun je het best ook nog een proefrit maken.

Als je op viaBOVAG.nl een auto hebt gevonden die bij je past, kan je langsgaan bij de garage. Daar kun je kennismaken met de auto door er een proefrit mee te maken. Veel plezier met het maken van je proefrit!

Bekijk het aanbod auto's

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp is Manager Online Marketing bij viaBOVAG.nl

Robert is verantwoordelijk voor de online marketing van viaBOVAG.nl en draagt zorg voor het online uitbouwen van het merk viaBOVAG.nl. Hij is ondernemend, houdt van data en heeft een passie voor auto's.

LinkedIn foto Robert Veltkamp