Blog

Elektrische auto met caravan viaBOVAG

Op vakantie met een elektrische auto met caravan

Een elektrische auto met een trekhaak erachter zie je steeds vaker. Logisch ook, want het aanbod aan elektrische auto’s neemt snel toe en ook de verkochte aantallen laten al een tijdje groei zien. De techniek van elektrische auto’s wordt ook steeds beter, met als gevolg dat trekgewichten fors toenemen. In dit artikel lees je meer welke elektrische auto een caravan mag trekken en waarop je moet letten.

Lees meer

Bijtelling elektrische auto's in 2022

Heb je een auto van de zaak ter beschikking waarmee je in een kalenderjaar meer dan 500 privékilometers rijdt? Dan heb je als berijder te maken met bijtelling. Maar wat is bijtelling precies? En hoe bereken je die? Lees hier alles wat je moet weten!

Lees meer

Zuinig rijden? Dit zijn de vijftien zuinigste benzineauto’s

Hoeveel brandstof een auto daadwerkelijk verbruikt, is afhankelijk van meerdere factoren. Te beginnen met het type auto en motor natuurlijk, maar bijvoorbeeld ook je eigen rijstijl, de weersomstandigheden, de bandenspanning en het aantal inzittenden zijn van invloed op het verbruik. Om toch een idee te kunnen geven, zetten we hier de vijftien zuinigste benzineauto’s op een rij op basis van de informatie van Spritmonitor.de.

Lees meer

13 populaire hybride en elektrische SUV's

Zoek je een SUV, maar zit je niet te wachten op een hoog verbruik? De volgende 13 van hybride en elektrische SUV’s rijden relatief zuinig.

Lees meer

Hybride auto kopen - waar moet je op letten

Wat is een hybride auto?

Vroeger was het leven simpeler, hoor je wel eens zeggen. Dat gold ook voor auto’s. Je had benzineauto’s en dieselauto’s. En dat was het dan. Tegenwoordig bestaat er ook zoiets als hybride auto’s. Maar wat is een hybride auto eigenlijk? Dit blog legt het je haarfijn uit!

Lees meer

Hybride auto kopen - waar moet je op letten

Hybride auto kopen, waar moet je op letten?

Het Nederlandse wagenpark kent een groeiend aantal hybride auto’s, inmiddels zijn het er al ruim 250.000. Een hybride auto combineert een benzine- of dieselmotor met een elektromotor. Hybride auto’s zijn er in diverse soorten, maar het doel is steeds hetzelfde: een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Het kopen van een hybride occasion kan dus heel interessant zijn. In dit artikel lees je waarop je moet letten bij het kopen van een hybride auto.

Lees meer

vakantiegeld auto kopen

Vakantiegeld; waar geef jij het aan uit?

Deze maand krijgen we weer vakantiegeld. Vakantiegeld is eigenlijk een klein spaarpotje wat je werkgever elke maand voor jou heeft gereserveerd. Heb je al bedacht waar je jouw vakantiegeld aan uit wil geven? Wanneer je niet op vakantie gaat dit jaar of een deel van je vakantiegeld overhoudt kun je jouw vakantiegeld ook anders besteden. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad of overkapping in de tuin, de aankoop van een boot, een nieuwe camper/caravan of een auto.

Lees meer

zuinige auto rijden

Op zoek naar een zuinige auto? Hier moet je op letten

Nederland behoort tot de duurste landen in Europa om auto te rijden. Behalve dat de prijzen van nieuwe auto’s en occasions over het algemeen hoger liggen, is hier ook de brandstof duurder dan in de meeste Europese landen. En dan moet je ook nog wegenbelasting en verzekering betalen. Kortom, autorijden is al duur genoeg. Een zuinige auto waarmee je kunt besparen op je brandstofkosten, is dus erg prettig. Maar wanneer is een auto zuinig? Waar moet je op letten? We leggen het hier uit.

Lees meer

Auto rijden

Een auto rijden, hoeveel kost dat nou eigenlijk?

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Nederland is een van de duurste landen in Europa om auto te rijden. Maar hoeveel het daadwerkelijk kost, bepaal je deels zelf. Lees hier alles wat je moet weten over de kosten voor het gebruik en het bezit van een auto.

Lees meer

Waarop moet ik letten bij het kopen van een occasion?

Hoe vind je een goede occasion? Is het maken van een afspraak voor een proefrit snel te regelen en wat is er nodig voor het kopen? Bij viaBOVAG.nl vind je een goede occasion en koop je ook met zekerheid en een gerust gevoel een occasion. Zeker als je de tips en tricks volgt in deze gids.

Lees meer