Blog

Actieradius

Subsidie 2023 elektrische auto's

Wie in 2023 privé een volledig elektrische auto koopt, komt in aanmerking voor een aanschafsubsidie. Zo hoopt de regering elektrisch rijden nog aantrekkelijker te maken voor particulieren. Voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) voor 2023 is er in totaal € 67 miljoen voor nieuwe elektrische personenauto’s en € 32,4 miljoen voor gebruikte elektrische personenauto’s. In beide gevallen is de subsidie voor particulieren aan te vragen voor zowel koop als private lease.

Lees meer

De meestgestelde vragen over elektrische auto’s

Ben je nieuwsgierig naar elektrisch rijden? In dit blog lees je alles over de elektrische auto. Wat kost bijvoorbeeld een elektrische auto? En hoeveel elektrische auto’s zijn er in Nederland? We zetten de meestgestelde vragen over elektrisch rijden op een rij.

Lees meer

Elektrische auto met trekhaak kopen; hier moet je op letten

Een trekhaak is voor veel mensen een belangrijke optie op een auto. Met een trekhaak kun je een caravan, vouwwagen of een aanhanger. Maar je kunt er ook een fietsendrager op monteren. Een trekhaak op een auto met verbrandingsmotor is algemeen bekend, maar nu zien we steeds meer interesse voor een elektrische auto met trekhaak. Zijn die er en hoeveel kan ik trekken met een elektrische auto?

Lees meer

Wat is de actieradius van een elektrische auto?

Je hoort het vaak als het gaat over elektrische auto’s: de actieradius. De actieradius, ook wel range of (rij)bereik genoemd, is de afstand die je kunt rijden op één acculading. Een acculading kun je vergelijken met de brandstof in de tank van een auto met een brandstofmotor. De actieradius wordt uitgedrukt in aantal kilometers.

Lees meer

Wat moet je weten en regelen?

Kleine elektrische auto’s

Compacte auto's worden steeds populairder, vooral bij mensen in de stad. Ook elektrisch rijden wint aan populariteit. Niet alleen omdat het goedkoper rijden is op elektriciteit dan op brandstof, maar ook omdat een elektrische auto lokaal emissievrij is. Veel mensen kiezen daarvoor om het milieu een handje te helpen. Hier vind je alles wat je moet weten over kleine elektrische auto’s.

Lees meer

Kleine elektrische SUV's

Hoe lang gaat een accu van een elektrische auto mee?

Hoe lang een accu meegaat is voor veel mensen van de belangrijkste vragen als het gaat om een elektrische auto. Niet geheel onterecht natuurlijk. Hoe zit dat dan met de accupakketten van elektrische auto’s?

Lees meer

Alles over BTW- en marge-auto's

Sommige occasions worden aangeboden als ‘btw-’ of ‘marge-auto’, maar wat houdt dat precies in? In dit blog lees je alles over het kopen van een btw- of marge-auto.

Lees meer

occasions met een hoge instap

10 auto's met een hoge instap

Makkelijk in- en uitstappen, veel overzicht – een auto met een hoge instap heeft veel voordelen. Maar welke opties zijn er? Hier heb je in willekeurige volgorde 10 auto’s met een hoge instap.

Lees meer

Hybride auto kopen - waar moet je op letten

Wat is een hybride auto?

Techniek staat nooit stil. Dat merk je als je kijkt naar de ontwikkelingen bij auto’s. Wie had zich 20 jaar geleden kunnen voorstellen dat hybride en elektrisch rijden heel normaal is geworden. Gaaf toch?

Lees meer

Opladen op de oprit

De voor- en nadelen van een elektrische auto

Elektrisch autorijden wordt steeds normaler. Het biedt dan ook een aantal belangrijke voordelen. Toch zijn er ook wel minder voordelige zaken om rekening mee te houden. In dit artikel staan de voor- en nadelen van een elektrische auto op een rij.

Lees meer