Blog

vakantiegeld auto kopen

Vakantiegeld; waar geef jij het aan uit?

Deze maand krijgen we weer vakantiegeld. Vakantiegeld is eigenlijk een klein spaarpotje wat je werkgever elke maand voor jou heeft gereserveerd. Heb je al bedacht waar je jouw vakantiegeld aan uit wil geven? Wanneer je niet op vakantie gaat dit jaar of een deel van je vakantiegeld overhoudt kun je jouw vakantiegeld ook anders besteden. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad of overkapping in de tuin, de aankoop van een boot, een nieuwe camper/caravan of een auto.

Lees meer

Auto rijden

Een auto rijden, hoeveel kost dat nou eigenlijk?

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Nederland is een van de duurste landen in Europa om auto te rijden. Maar hoeveel het daadwerkelijk kost, bepaal je deels zelf. Lees hier alles wat je moet weten over de kosten voor het gebruik en het bezit van een auto.

Lees meer

zuinige auto rijden

Op zoek naar een zuinige auto? Hier moet je op letten

Nederland behoort tot de duurste landen in Europa om auto te rijden. Behalve dat de prijzen van nieuwe auto’s en occasions over het algemeen hoger liggen, is hier ook de brandstof duurder dan in de meeste Europese landen. En dan moet je ook nog wegenbelasting en verzekering betalen. Kortom, autorijden is al duur genoeg. Een zuinige auto waarmee je kunt besparen op je brandstofkosten, is dus erg prettig. Maar wanneer is een auto zuinig? Waar moet je op letten? We leggen het hier uit.

Lees meer

Eerste auto kopen

Je eerste auto kopen? Hier moet je rekening mee houden

Heb je net je rijbewijs gehaald en ben je op zoek naar je eerste eigen auto? Maar weet je niet exact waar je op moet letten? Dan ben je bij viaBOVAG.nl aan het juiste adres! In dit artikel leggen we precies uit waar (jonge) bestuurders op moeten letten bij het kopen van hun eerste auto.

Lees meer

gezinsauto

Geschikte gezinsauto's

Met de komst van een kindje of een stel groeiende peuters ontkom je er als ouder niet aan om een grotere auto aan te schaffen. Maar wat kies je dan? Er moet immers genoeg ruimte zijn voor de Maxi-Cosi, kinderwagen en speelgoed. Wij zetten hier een aantal geschikte gezinsauto’s voor je op een rij.

Lees meer

auto verkopen particulier

Je auto verkopen als particulier? Alles wat je moet weten

Zoek je iets groter of kleiners? Of wil je overstappen naar een zuinige hybride of elektrische auto? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je jouw auto zou willen verkopen. Maar waar begin je? Waar moet je op letten en wat komt er bij kijken? Hier lees je alles wat je moeten weten als je als particulier je auto wilt verkopen.

Lees meer

overlijden auto verkopen

Auto verkopen na overlijden; waar moet je aan denken?

Wanneer er een dierbare overlijdt zijn er een hele hoop zaken die geregeld moeten worden. Wat moet er bijvoorbeeld met de auto gebeuren? De verplichtingen rond het bezitten van een auto lopen immers gewoon door. Wat moet je doen met de auto? Gaat de auto naar een erfgenaam of wordt de auto verkocht? Hoe werkt het overschrijven of het verkopen wanneer de eigenaar is overleden?

Lees meer

Waarop moet ik letten bij het kopen van een occasion?

Hoe vind je een goede occasion? Is het maken van een afspraak voor een proefrit snel te regelen en wat is er nodig voor het kopen? Bij viaBOVAG.nl vind je een goede occasion en koop je ook met zekerheid en een gerust gevoel een occasion. Zeker als je de tips en tricks volgt in deze gids.

Lees meer

Wat betekent inruilwaarde van je auto?

De waarde van een auto is niet zomaar te bepalen. Een auto heeft in zekere zin verschillende soorten waardes: de dagwaarde, cataloguswaarde, inruilwaarde en fiscale waarde.

Lees meer

Tweedehands auto kopen: hier moet je op letten

Auto’s zijn complexe apparaten. Ze slijten en er kan na verloop van tijd het een en ander aan mankeren. Waar moet je op letten om een goede tweedehands auto te kopen?

Lees meer