10 betaalbare SUV's

Geschreven door Robert Veltkamp op woensdag 24 april 2019
Dit artikel is op 08-08-2022 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 3 min

Een betaalbare SUV / Terreinwagen? Dat betekent een hoge instap, een stoer uiterlijk, veel ruimte en dat tegen een aantrekkelijke prijs – dat klinkt goed, toch? Hier vind je in willekeurige volgorde tien betaalbare SUV’s: van compacte stadsavonturiers tot stoere terreinauto’s.

Toyota RAV4

Als je een betrouwbare, compacte SUV zoekt, dan is de Toyota RAV4 een geschikte kandidaat! De RAV4 heeft vijf zitplaatsen en is er met benzine- en dieselmotor. Moet je een fikse caravan of aanhanger trekken? Er zijn Toyota’s RAV4 met een maximaal trekvermogen van 2.000 kilo!

Volkswagen Tiguan

Deze Volkswagen is gebaseerd op de Golf en rijdt dan ook als een conventionele, lage auto. De Tiguan is inmiddels tien jaar op de markt en er is veel aanbod van gebruikte exemplaren. Zoek je een sportieve SUV met vijf zitplaatsen? Kijk dan naar een Tiguan R-Line. Net als de RAV4 is de Tiguan ook een heel populaire, geschikte trekauto.

Mitsubishi Outlander

De Outlander was dankzij zijn hybride aandrijflijn mateloos populair in Nederland. Daardoor is er een groot aanbod van rijk uitgeruste gebruikte Outlanders op de Nederlandse markt. Zoek je een SUV met zeven zitplaatsen die ook elektrisch kan rijden? Dan kun je niet om de Outlander heen.

Jeep Renegade

Ben je op zoek naar een eigenwijze SUV? Kijk dan eens naar de Jeep Renegade: die heeft een stoer uiterlijk, maar is makkelijk te parkeren dankzij zijn compacte buitenmaten. Ook als je met z’n tweeën bent of net aan een gezin begint, is de Renegade dankzij de hoge zitpositie en vier zitplaatsen een leuk en praktisch alternatief.

BMW X1

De hoge zitpositie en de sportieve rijeigenschappen zijn typische kenmerken van de BMW X1. Er is een breed aanbod aan benzine- en dieselmotoren in de versies met achterwielaandrijving, maar er zijn ook versies met vierwielaandrijving. Je kunt kieskeurig zijn met de uitrusting, want de X1 was nieuw met heel veel opties leverbaar.

Dacia Duster

De Dacia Duster is een lekkere no-nonsense SUV met veel ruimte. Deze compacte SUV heeft vijf zitplaatsen, betrouwbare techniek en optioneel ook vierwielaandrijving. Dankzij de grote bodemvrijheid en kunststof bumpers is dit de ideale SUV voor wie het terrein in wil of zwaar werk verricht met zijn auto.

Mazda CX-5

De Mazda CX-5 is een sportieve, Japanse SUV met vijf zitplaatsen. De Sky-Activ motoren van Mazda staan bekend als soepel en degelijk. De meeste gebruikte Mazda’s CX-5 die te koop worden aangeboden, zijn voorzien van een benzinemotor en tweewielaandrijving.

Ford Kuga

Een onderschatte auto in dit rijtje is de Ford Kuga. Dit model combineert een hoge instap met een sportief uiterlijk en veel ruimte. Een typische Ford-optie die je op veel Kuga’s kunt vinden is de verwarmbare voorruit. Heel handig tijdens de koude wintermaanden. Vierwielaandrijving is een zeldzame optie op de Kuga.

Volvo XC90

De grootste SUV in dit rijtje is de Volvo XC90: een Zweedse kolos met vijf of zeven zitplaatsen, een hoge instap en veel ruimte. Laat je niet afschrikken door de hoge kilometerstanden van veel exemplaren, maar bekijk dergelijke auto’s wel zorgvuldig. Er zijn benzine- en dieselvarianten en allemaal hebben ze vierwielaandrijving.

Kia Sportage

De Kia Sportage is voorzien van betrouwbare Koreaanse techniek, is vaak rijk uitgerust en hij is er met zowel diesel- als benzinemotor. De meeste exemplaren zijn voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak, maar automaten zijn ook te vinden. Een trekhaak is een populaire optie op de Sportage.

Wil je meer weten over SUV’s of ben je op zoek naar een ruime gezinsauto? Bekijk dan het aanbod op viaBOVAG.nl of lees ons blogartikel over tien interessante gezinsauto’s.

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp is Manager Online Marketing bij viaBOVAG.nl

Robert is verantwoordelijk voor de online marketing van viaBOVAG.nl en draagt zorg voor het online uitbouwen van het merk viaBOVAG.nl. Hij is ondernemend, houdt van data en heeft een passie voor auto's.

LinkedIn foto Robert Veltkamp