Auto3 min

10 auto’s met veel beenruimte

Volgens verschillende onderzoeken behoren Nederlanders tot de langste mensen op aarde. Auto’s met veel beenruimte zijn in ons land dus op hun plaats. Hieronder vind je tien auto’s met opvallend veel beenruimte in hun klasse.

Marleen Miltenburg

Marleen Miltenburg

auto
10 auto’s met veel beenruimte

Als we het hebben over auto’s met veel beenruimte, bedoelen we meestal de beenruimte op de achterbank. Of een auto veel beenruimte achterin biedt, heeft vooral te maken met de lengte van de auto en de wielbasis. Het spreekt voor zich dat een lange limousine meer beenruimte biedt dan een compacte stadsauto. We noemen hier tien auto’s die in hun klasse relatief veel beenruimte op de achterbank bieden.

Skoda Superb

Staat sinds jaren bekend om zijn grote hoeveelheid beenruimte op de achterbank. In 2002 op de markt verschenen als 4-deurs sedan, maar later leverbaar als 5-deurs hatchback en stationwagen. Ook verkrijgbaar als plug-in hybride.

Hyundai i30 Wagon

Als zelfs Rob Bruintjes (met 2,21 meter lengte de langste autojournalist van Nederland) vindt dat hij in de Hyundai i30 Wagon prima zit, wie zijn wij dan om dit tegen te spreken?

Volkswagen ID. Buzz

De nieuwe personenbus van Volkswagen heeft een aantrekkelijk retro design gekregen. Het ruimte-aanbod is uitstekend. Dat komt met name door de wielbasis van bijna drie meter. Daardoor is er ook achterin ruimte in overvloed.

Land Rover Defender

De nieuwste generatie Land Rover Defender is er in verschillende lengtematen. Vooral de langste (de 130) is echt een XXL-uitvoering. Er is zoveel ruimte dat de drie zitplaatsen op de derde zitrij dit tot een achtzits offroader maken. Ook verkrijgbaar met zuinige hybride-aandrijflijnen.

Citroën e-Berlingo

Gebaseerd op een bedrijfsauto, maar doorontwikkeld als volwassen en ruimtelijke personenauto. In deze Franse comfortabele MPV krijg je alle ruimte. De Berlingo was voorheen verkrijgbaar met benzine- of dieselmotoren, maar tegenwoordig verkrijgbaar als volledig elektrische auto.

BMW 4 Serie Gran Coupe

Is de BMW 4 Serie als sportieve coupé iets te krap? Kies dan voor de Gran Coupé, die je achterin alle beenruimte biedt. Ondanks de schuin aflopende daklijn is de hoofdruimte ruim voldoende.

Fiat 500X

Fiat biedt altijd veel auto voor je geld. Ook op de achterbank. Of je nou kiest voor een standaard uitvoering of een 500X met cabriodakje, er is voldoende been- en hoofdruimte. Ook leverbaar als hybride.

Honda Jazz

De zitting van de achterbank kun je tegen de leuning opklappen. Op die manier kun je hoge voorwerpen rechtop vervoeren. Eenmaal terug geklapt, heb je veel beenruimte.

Renault Espace

In 1983 debuteerde de Renault Espace als een van de grondleggers van het MPV-segment in Europa. Ook de laatste versie is een ruimtewonder. De volledig nieuwe Espace is voortaan een SUV, maar biedt nog steeds alle ruimte aan zeven inzittenden.

Rolls-Royce Phantom

Als geld geen rol speelt. In deze Rolls kun je met gestrekte benen achterin zitten. En zelfs dán houd je nog ruimte over tussen je voeten en de voorstoel. Glaasje champagne iemand?

Kleine auto met veel beenruimte

Alhoewel een limousine meer beenruimte biedt dan een stadsauto, bestaat de kleine auto met veel beenruimte wel degelijk. De Renault Twingo  – beschikbaar met benzinemotor of elektrische aandrijving – is een goed voorbeeld. In de Renault Twingo van eerdere generaties kan je de achterbank naar achteren schuiven. De bagageruimte wordt dan weliswaar minder, maar de beenruimte neemt juist toe. Een ander voorbeeld van een kleine auto met relatief veel beenruimte achterin is de Hyundai i10 .

Auto met veel beenruimte voor bestuurder

Je kunt ook juist een auto met veel beenruimte voor de bestuurder zoeken. Veel beenruimte voor de bestuurder lijkt op het eerste gezicht altijd wel het geval te zijn, maar je zult maar 2,10 meter of langer zijn. Auto’s die achterin ruim zijn, bieden over het algemeen ook voorin bovengemiddeld veel beenruimte. Geen Mazda MX-5 dus, maar een Mazda CX-60 . En geen Fiat 500C, maar een Volkswagen Touareg . Ons advies? Altijd even proef zitten!

Bekijk ons aanbod auto's