10 auto’s met veel beenruimte

Geschreven door Marleen Miltenburg op maandag 14 september 2020
Dit artikel is op 18-03-2021 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 3 min

Volgens verschillende onderzoeken behoren Nederlanders tot de langste mensen op aarde. Auto’s met veel beenruimte zijn in ons land dus op hun plaats. Hieronder vind je tien auto’s met opvallend veel beenruimte in hun klasse.

auto's met veel beenruimte viaBOVAG.nl

Als we het hebben over auto’s met veel beenruimte, bedoelen we meestal de beenruimte op de achterbank. Of een auto veel beenruimte achterin biedt, heeft vooral te maken met de lengte van de auto en de wielbasis. Het spreekt voor zich dat een limousine van acht meter lang meer beenruimte biedt dan een stadsauto van net geen drie meter. We noemen hier tien auto’s die in hun klasse relatief veel beenruimte op de achterbank bieden.

Staat sinds jaren bekend om zijn grote hoeveelheid beenruimte op de achterbank. Begint in 2002 als 4-deurs sedan. Later alleen leverbaar als 5-deurs hatchback en stationwagen.

Als zelfs Rob Bruintjes (met 2,21 meter lengte de langste autojournalist van Nederland) vindt dat hij in de Hyundai i30 Wagon prima zit, wie zijn wij dan om dit tegen te spreken.

De 7-zits versie van de Volkswagen Touran biedt veel ruimte. De stoelen op de tweede zitrij kun je naar achteren verschuiven. Op die manier ontstaan er werkelijk zeeën beenruimte achter de bestuurder en voorste passagier.

Is het een stationwagen, MPV of iets hogere hatchback? Hoe dan ook: deze Mercedes-Benz is enorm. En dat geldt ook voor de beenruimte achterin.

Ontwikkeld om zoveel mogelijk ruimte te bieden. En dat is gelukt. Zelfs op de derde zitrij van deze 7-zits MPV is het prima vertoeven

Heeft een verlengde wielbasis in vergelijking tot de BMW 3 Serie Sedan. Met een riante beenruimte op de achterbank als gevolg. De hoofdruimte hier is voldoende.

Veel auto voor zijn geld. Ook op de achterbank. Hier hebben je benen alle ruimte. Alleen leverbaar als Hybrid met een benzinemotor en een elektromotor.

De zitting van de achterbank kun je tegen de leuning opklappen. Op die manier kun je hoge voorwerpen rechtop vervoeren. Eenmaal terug geklapt, heb je veel beenruimte.

Gebaseerd op een bestelwagen, dus enorm veel interieurruimte, inclusief veel beenruimte op de achterbank. En door de handige schuifdeuren is de toegankelijkheid dik in orde.

Als geld geen rol speelt. In deze Rolls kun je met gestrekte benen achterin zitten. En zelfs dán houd je nog ruimte over tussen je voeten en de voorstoel. Glaasje champagne iemand?

Kleine auto met veel beenruimte

Alhoewel een limousine meer beenruimte biedt dan een stadsauto, bestaat de kleine auto met veel beenruimte wel degelijk. De Renault Twingo is een goed voorbeeld. In bepaalde uitvoeringen kan je de achterbank kun je naar achteren schuiven. De bagageruimte wordt dan weliswaar minder, maar de beenruimte neemt juist toe. Een ander voorbeeld van een kleine auto met relatief veel beenruimte achterin is de Hyundai i10.

Auto met veel beenruimte voor bestuurder

Je kunt ook juist een auto met veel beenruimte voor de bestuurder zoeken. Veel beenruimte voor de bestuurder lijkt op het eerste gezicht altijd wel het geval te zijn, maar je zult maar 2,10 meter of langer zijn. Auto’s die achterin ruim zijn, bieden over het algemeen ook voorin bovengemiddeld veel beenruimte. Geen Mazda MX-5 dus, maar een Mazda CX-5. En geen Volkswagen Up! maar een Volkswagen Passat. Ons advies? Altijd even proefzitten!

Bekijk de auto's met beenruimte

Marleen Miltenburg

Marleen Miltenburg is Online Marketeer bij viaBOVAG.nl.

Marleen ondersteunt de online marketing van viaBOVAG.nl. Zij is enthousiast, gedreven en leergierig.